Poziția ministrului Muncii în scandalul angajaților asiatici din Ditrău, Harghita


Ultimul update: Duminica 02 Februarie 2020 13:55
Data publicarii: Duminica 02 Februarie 2020 13:38
Categorie: Stiri actuale
Revolta la Ditrau, Harghita, dupa angajarea unor asiatici la fabrica de paine - 2

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a declarat surprinsă de atitudinea comunităţii din Ditrău, Harghita, faţă de cei doi lucrători srilankezi, angajați într-o brutărie.

Alexandru a precizat că cerut informaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă în legătură cu formele legale pe care aceştia le au.

"Sunt doi oameni care au venit să muncească, să-şi câştige existenţa la chemarea unui patron care a avut nevoie de oameni care să muncească în respectiva întreprindere şi prin care să poate să ducă afacerea mai departe. În situaţia de faţă, am cerut cu promptitudine informaţii, în primul rând, ITM cu privire la formele legale pe care aceştia le au şi mă vor informa luni la prima oră asupra rezultatelor verificării făcute", a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a adăugat că a avut mai multe discuţii cu preşedintele CNCD pentru componentele care iau aspectul unei atitudini de discriminare din comunitate faţă de aceste persoane.

"Domnul preşedinte se autosesiseze urmând ca pe această latură să comunice domnia sa. Ceea ce mă surprinde pe mine este atitudinea celor din comunitate cu privire la doi oameni care vor să muncească uitând că şi românii noştri din afară sunt poate în pericol de a fi trataţi la fel, şi românii noştri au nevoie să fie trataţi cu respect acolo unde muncesc, fără să li se spună de către orice cetăţean din ţara europeană în care muncesc cum că n-ar vrea să le cumpere produsele pentru că sunt vândute de mâna unui român sau nu ar vrea să mănânce pâine pentru că a fost făcută de mâna unui român. Trebuie să ne gândim cu echilibru la aceste lucruri", a afirmat, duminică, la Parlament, Violeta Alexandru.

Ea a susţinut că patronul societăţii comerciale este cel în măsură să ia decizii legate de afacerea sa.

"Eu îmi doresc foarte mult ca în activitate să fie cât mai mulţi români. Ce decide fiecare patron pentru afacerea pe care o are, ce consideră că este mai bine pentru a duce afacerea mai departe este o chestiune pe care fiecare şi-o evaluează şi ia deciziile potrivite referitoare la propriul business", a mai spus ministrul Muncii.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO