Povestea mamei din Argeş cu 20 de copii. "Mai uităm cum îi cheamă"


Ultimul update: Marti 14 Ianuarie 2020 19:51
Data publicarii: Marti 14 Ianuarie 2020 19:51
Categorie: Stiri actuale

În timp ce natalitatea este în scădere, o femeie din Argeș aspiră la titlul de mama cu cei mai mulți copii din România.

Femeia a adus recent pe lume al 20-lea prunc și spune că nu ar regreta dacă în anii care urmează familia ei s-ar mări din nou. Povestea mamei care are acasă 10 fete și 10 băieți.

Georgiana Văcaru are 42 de ani și locuiește în Stoeneşti - județul Argeș. Acum câteva zile l-a adus pe lume pe cel de-al 20-lea copil al ei. Le știe, fiecăruia, data nașterii și nu îi încurcă niciodată.

Georgiana Văcaru, mama a 20 de copii: „Mihai, Claudiu, Marina, Tiberiu, Simon, Emima, Denis, Mihaela, Gabriel, Luiza, Teodor, Livia, Andrei, Sara, Iuliana, Adelina, Matei, Filip și Tania, gemenii și Sofia Natașa."

La primii copii, Georgiana și soțul ei - Iosif - au ales singuri numele.

Când familia s-a mărit, însă, au început să convoace „consiliul de familie” pentru a stabili cum se vor numi bebelușii. Acum, surorile mai mari au decis cafetița abia născută acum câteva zile să se numească Sofia Natașa.

Georgiana Văcaru, mama a 20 de copii: „Unii vor un nume, alții unul, alții altul și uite așa ... și apoi cădem de acord.”

Al 20-lea copil al familiei, Sofia Natasa, a ieșit din spital luni. Acasă au așteptat-o surorile și frații mai mari.

Dintre cei 20 de copii ai familiei, cinci au plecat deja de acasă și sunt pe picioare lor. Trei sunt la muncă în Anglia. Fetele mai mari, rămase acasă, își ajută mama care trebuie să se descurce cu trei sugari, doi dintre ei gemeni de un an. 12 pâini se consumă zilnic în casa cu mulți copii.

Cu atâția copii în casă, tatăl recunoaște că uneori îi este greu să se descurce.

Reporter: „Vi s-a întâmplat să uitați vreodată să uitați cum îl cheamă pe vreunul dintre ei?”

Iosif Văcaru, tatăl a 20 de copii: „Sincer să fiu, am mai uitat! Și-i mai și încurc! Îl strig pe altul, răspunde celălalt ... se mai întâmplă.”

Georgiana Văcaru, mama a 20 de copii: „Nu știu cum ar fi fost cu doi ! Nu știu, eu mă simt împlinită, deci când îi văd ... Pentru mine e ceva ...”

Mai în glumă, mai în serios, primarul spune că dacă toți localnicii ar fi ca soții Văcaru, nu ar mai avea probleme cu natalitatea, care în zonă este în scădere.

Ion Marin, primar: „Spuneau bătrânii noștri : o casă nu e bogată cu bani, o casă e bogată cu copii mulți, cu suflete multe. Cei mai bogați din comună, dumnealor sunt!”

Georgiana a devenit mamă pentru prima oară la 19 ani. Soțul ei muncește cu ziua, prin sat, iar câteva luni pe an pleacă în străinătate la lucru. Amândoi spun că dacă familia lor s-ar mari și mai mult, nu ar regreta.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47