Politia cere TB clarificari privind continuarea punerii in executare a mandatului lui Nastase

Ultima actualizare: 13-07-2012 12:02
Politia

Politia Romana a trimis o adresa Tribunalului Bucuresti prin care cere clarificari in privinta modului in care se va proceda in continuare in legatura cu ducerea la indeplinire a mandatului de executare in cazul lui Adrian Nastase.

Anuntul a fost facut de catre unul dintre avocatii fostului premier, Ion Cazacu. El sustine ca nu este lamurit cu privire la obiectul acestui dosar dintre IGPR si Adrian Nastase, care are ca obiect contestatia la executare.

Avocatul lui Nastase a aratat in sala de judecata ca intelege solicitarea politistilor, dar ca in raport de obiectul stabilit de catre instanta acestui caz, respectiv contestatia la executare, procedura nu a fost legal indeplinita.

Cazacu a precizat ca daca acest dosar ar avea ca temei legal articolul ce prevede judecarea unei contestatii la executarea, atunci, in opinia sa, potrivit acestui articol din Codul de procedura penala, persoana condamnata aflata in stare de detinere trebuie citata obligatoriu.

In acest context, avocatul a aratat ca, daca ar fi vorba de o contestatie la executare, atunci procedura este viciata deoarece Adrian Nastase nu se afla oficial in stare de detinere, nefiind intocmit un proces-verbal de incarcerare de o unitate de detentie din Romania.

In opinia avocatului, asa cum a exprimat in fata judecatorului pana la acest moment, clientul sau se afla in stare de arest, fiind efectuata doar o parte din procedura punerii in aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Nastase.

Avocatul a detaliat si a aratat ca pana la acest moment s-a facut incatusarea si, ulterior, transportarea la spital al lui Adrian Nastase, acestea fiind si motivele pentru care, in opinia sa, pana la acest moment nu s-a facut decat arestarea clientului sau.

Pentru lamurirea obiectului dosarului si a celorlalte circumstante, avocatul a cerut amanarea, solicitarea fiind respinsa de instanta de judecata, care a decis reluarea dezbaterilor la ora 11.30. Fiind intrebat in legatura cu sustinerile avocatului, procurorul prezent la sedinta a aratat ca, in opinia DNA, Adrian Nastase se afla in stare de libertate.

Fostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, in 20 iunie, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul "Trofeul calitatii". Nastase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat in 21 iunie.

Parchetul instantei supreme face cercetari in cazul tentativei de suicid a lui Nastase, care a avut loc in timpul punerii in executare a mandatului privind condamnarea acestuia.

Procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu inchisoarea a lui Adrian Nastase nu a fost incheiata, intrucat nu a fost intocmit procesul verbal de incarcerare, iar condamnatul nu a fost incarcerat intr-un loc de detentie sau intr-un penitenciar, a precizat, duminica, Politia Capitalei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO