Pictură murală veche de 2 secole distrusă de o centrală termică, într-o biserică din Gorj

Ultima actualizare: 08-12-2019 13:53
marius tudor
Facebook/ Marius Tudor

Imagini scandaloase într-o biserică din Târgu-Jiu. O pictură murală veche de mai bine de 200 de ani a fost perforată de o o centrală termică, scrie pandurul.ro.

Imaginea devenită virală a fost publicată pe pagina de Facebook a lui Marius Tudor, un apărător al clădirilor monument, potrivit sursei citate.

“Biserica Sfântul Nicolae din Târgu-Jiu - detaliu
Ctitorie de la 1795 a protopopului Andrei Schevofilax şi soţiei sale Maria, a pitarului Grigorie Crăsnaru şi a Stancăi slugereasa Crăsnaru, soţia slugerului Gheorghe Crăsnaru a fost terminată în anul 1813 după cum reiese din pomelnicul semnat la 1814 de Dionisie Eclesiarhul. Pictura interioară a fost făcută la 1812 de diaconul Mihai din Târgu-Jiu, Anghel vopsitorul şi de Ion. Și cică de ce sunt io trist”, a scris Marius Tudor, pe Facebook.

Direcția pentru cultură, culte și patrimoniu naţional din Gorj s-a autosesizat în acest caz și a dispus o verificare la biserică.

„Luni, reprezentanta pe Patrimoniu a direc’iei va merge la fa’a locului și, împreună cu un specialist, de la Investigații Criminale va demara o anchetă”, a anunțat Pompiliu Ciolacu, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național Gorj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO