Pesta porcină face ravagii în continuare. Situația este extrem de gravă în Galaţi

Ultima actualizare: 22-11-2019 18:24

Situaţie gravă, din cauza pestei porcine africane, la Galaţi. Un nou focar a fost confirmat joi seară, într-o gospodărie unde sunt crescuţi peste 120 de porci vietnamezi.

Autorităţile s-au întâlnit încă de dimineaţă pentru a stabili un plan de măsuri. Încă de la începutul discuţiilor, nimeni nu ştia de fapt câţi porci trebuie sacrificaţi.

Nicu Bogatu, DSVSA Galaţi: "Numărul exact este, nu se ştie exact. Oricum, sunt peste 120. 123 sau 127. În prima zi au murit patru porci, iar a doua zi au murit trei."

Medicii veterinari au plecat vineri la fermă pentru a ucide toate exemplarele de porci vietnamezi. Proprietarul, care nu este înregistrat că persoană juridică, mai are însă de aşteptat până când va afla dacă îndeplineşte condiţiile pentru a fi despăgubit de Ministerul Agriculturii.

În acelaşi timp, tot în judeţul Galaţi, au mai existat suspiciuni de pesta porcină africană şi la un mistreţ împuşcat pe un fond de vânătoare din apropierea comunei Gohor.

Adrian Alexandru, AJVPS Galaţi: "Au fost doi mistreţi, la vânătoarea din 8 noiembrie. Structura cărnii la mistreţul care prezintă suspiciunea de pesta ne-a făcut să luăm toate măsurile când am prelevat probele am văzut că splina este mărită."

Conform Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, în prezent pesta porcină africană este confirmată în aproape 800 de focare din 26 de judeţe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!