Pelerinajul din Capitală se apropie de final. Mii de creștini s-au închinat la Sfântul Dimitrie Basarabov

Ultima actualizare: 27-10-2021 18:37

Pelerinajul din Capitală se apropie de final: miercuri creștinii l-au sărbătorit pe Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului.

Patriarhul a îndemnat oamenii să respecte regulile sanitare și s-a rugat pentru sfârșitul pandemiei. Oamenii au stat la coadă încă de dimineață, distanțați și cu mască sanitară, iar de joi, racla va fi depusă înapoi în catedrală.

Mii de români s-au adunat în curtea Catedralei Patriarhale să se închine la Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștilor. Coada a fost supravegheată de jandarmi, iar voluntarii i-au așteptat pe credincioși cu dezinfectant.

Pentru boala care a năpustit peste toată lumea, ajutor, sănătate și mă rog pentru fiica mea care ar vrea și ea un copil și cu ajutorul bunului Dumnezeul și a Sfântului Dimitrie poate se împlinește”, a spus o participantă.

Slujba a început de dimineață, de la ora 9 și a fost oficiată de Patriarhul Daniel, care ar fi îndemnat credincioșii să respecte cu strictețe sfatului medicilor și măsurile sanitare hotărâte de autorități. „Fiecare trebuie să fie conştient, liber şi responsabil atunci când sănătatea sa se află în pericol”, a mai spus patriarhul, în predică rostită în altarul de vară.

Mulți dintre credincioși spun că vin anual aici să se roage.

Am venit pentru Sfântul Dumitru eu, suntem din Botoșani veniți și avem o onoare și o bucurie în fiecare an. Când ne-am căsătorit prima oară, aici am venit chiar după nuntă. Avem vreo 15 ani cam cu aproximație”, a declarat un pelerin.

Peste 5 mii de credincioși sunt așteptați să treacă în orele următoare să se închine. Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov se află la București din 1774. Pelerinajul se va încheia oficial joi, când raclă va fi așezată din nou în Catedrala Patriarhală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO