Pedepse extrem de dure pentru cei ce vorbesc la telefon la volan. Anunțul MAI

Ultima actualizare: 11-01-2019 20:28

Şoferii riscă să rămână o lună fără permis şi să plătească o amendă de câteva mii de lei dacă folosesc telefonul sau tableta în timp ce conduc. Ministerul de Interne a iniţiat în acest sens un proiect de lege şi vrea să înăsprească pedepsele.

Timp de 20 de zile orice român poate să-şi dea cu părerea pe site-ul MAI şi să spună dacă i se pare oportună sau nu noua lege.

După asta, Ministerul va trimite în Parlament proiectul de lege. Da, pedepsele pentru vorbit la telefon la volan sau transmiterea de feed-uri live, s-ar putea înăspri.

În primul rând, șoferii pot rămâne o lună fără carnet, în al douilea rând amenda este între 9 şi 20 de puncte, adică între 1305 şi 2900 de lei. De patru - cinci ori mai mare, ca până acum.

La amendă se adaugă șase puncte de penalizare. Interesant este şi că cei care nu au nevoie de permis, pe drumurile publice, cum sunt bicicliştii, vor fi amendaţi.

Deocamdată. legea sancţionează vorbitul la telefon în timpul condusului cu amendă între între 290 şi 435 de lei şi două puncte penalizare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO