Pedeapsa lui Gigi Becali, marita cu sase luni de inchisoare de Tribunalul Bucuresti

×
Codul embed a fost copiat

Tribunalul Bucuresti a decis, joi, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare, finantatorul Stelei avand astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie.

Instanta a admis in parte solicitarea procurorului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de aplicare a unui spor de un an de inchisoare.

Avocatii lui Becali au precizat, pentru MEDIAFAX, ca decizia tribunalului nu este definitiva si va fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnarile definitive primite in dosarele sechestrarii de persoane, schimbului de terenuri cu MApN si "Valiza".

Procurorul DNA a aratat joi, la Tribunalul Bucuresti (TB), ca Becali a comis o pluralitate de infractiuni, cu grad ridicat de pericol si in participatie penala cu un anturaj infractional, astfel ca se impune aplicarea unui spor de pedeapsa de un an.

Citește și
steaua
UEFA a anuntat ca Steaua poate juca in Liga Campionilor. Ce avertisment au primit stelistii
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Reprezentantul DNA i-a explicat judecatorului Marin Marino Constantin ca finantatorul Stelei a savarsit fapte grave, iar pentru cele mai grave dintre acestea a primit doar trei ani de inchisoare. El a mai aratat ca, potrivit normelor legale in vigoare, Becali poate fi eliberat dupa ce executa doua treimi din pedeapsa, respectiv doi ani de inchisoare, si a subliniat ca, in opinia sa, aceasta pedeapsa este mica in raport cu numarul si gravitatea faptelor comise.

Potrivit procurorului, activitatea infractionala a lui Becali are periodicitate si ritmicitate, iar in acest context el ar trebui sa petreaca mai mult timp in detentie.

La randul lor, avocatii finantatorului Stelei au spus ca nu ar exista temei legal in baza caruia, la momentul contopirii, sa se faca aplicarea unui spor de pedeapsa, asa cum solicita procurorul DNA.

Totodata, avocatii au aratat ca exista temei legal pentru ca, dupa decontopire, reindividualizare si recontopirea pedepselor, judecatorul sa stabileasca suspendarea executarii pedepsei datorita profilului socio-moral al clientului lor, dar si naturii pedepsei, aceasta fiind una mica, aflata sub minimum special prevazut de legea penala.

Aparatorii lui Becali au mai sustinut, in acest context, ca judecatorul de caz ar putea dispune suspendarea executarii pedepsei, dar au cerut totodata magistratului ca, in cazul in care nu hotaraste in acest sens, sa mentina in vigoarea pedeapsa existenta de trei ani de inchisoare cu executare, fara a o majora.

La judecarea cererii de contopire a pedepselor au fost prezenti si managerul general al Stelei, Mihai Stoica, antrenorul echipei, Laurentiu Reghecampf, si sotia acestuia, Ana-Maria Prodan.

In 19 iunie, Tribunalul Bucuresti a amanat pentru 27 iunie judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Becali si a stabilit ca la dosar trebuie atasate fisa de cazier judiciar a finantatorului Stelei si copii dupa minutele instantelor care l-au condamnat. Instanta a mai decis ca, tot pana la termenul din 27 iunie, sa fie atasate si dosarele de executare in baza carora au fost emise mandatele de executare a pedepeselor.

Dupa termenul din 19 iunie, Becali a comentat in directia aparatorilor sai, nemultumit de amanarea judecarii cauzei. "Hai sa ne plimbam cu masina", a spus el, cu referire la drumurile pe ruta inchisoare-instanta si la timpul pierdut pana la pronuntare.

Ulterior, finantatorul Stelei le-a cerut varului Virgil Becali si fostului fotbalist Ionut Lutu, in prezent angajat al sau, sa ii angajeze avocati care sa stie ce acte ii trebuie la dosar.

In 21 iunie, reprezentantii avocatului Bogdan Vlad au anuntat ca acesta si Pavel Abraham il vor apara pe Gigi Becali in procesele legate de intreruperea executarii pedepsei si de contopire a pedepselor, dupa ce finantatorul Stelei a renuntat la serviciile lui Bogdan Barbuceanu si ale Mihaelei Olaru.

La termenul de 19 iunie al cererii de contopire a pedepselor, Gigi Becali a fost reprezentat in instanta de trei avocati, doi dintre acestia fiind Bogdan Vlad si Bogdan Barbuceanu.

In aceeasi zi, Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Becali de intrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, decizia putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Ulterior, finantatorul Stelei Bucuresti nu a obtinut permisiunea sa paraseasca pentru o zi Penitenciarul Jilava, pentru a-si serba ziua de nastere, marti, 25 iunie, impreuna cu familia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

In 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

Acestia au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

In 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, decizia dispusa de Completul de cinci judecatori al instantei supreme fiind definitiva.

Instanta nu a facut reindivualizarea si contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel ca avocatii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucuresti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

Gigi Becali si-a pierdut mandatul de deputat in urma condamnarii sale definitive. Camera Deputatilor a aprobat in 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

In 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina.

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Ce urmeaza pentru Steaua dupa ce UEFA i-a dat voie sa joace in Liga Campionilor
Ce urmeaza pentru Steaua dupa ce UEFA i-a dat voie sa joace in Liga Campionilor

Imnul ''Champions League'' va rasuna anul acesta pentru Steaua.
Reprezentantii UEFA au decis sa nu-i alunge pe ros-albastri din Europa pentru cazul ''Valiza'', insa ii vor monitoriza, cu mare atentie, in urmatorii 5 ani.

UEFA a anuntat ca Steaua poate juca in Liga Campionilor. Ce avertisment au primit stelistii
UEFA a anuntat ca Steaua poate juca in Liga Campionilor. Ce avertisment au primit stelistii

UEFA a anuntat decizia oficiala in cazul echipei Steaua, care arata ca gruparea campioana a Romaniei nu va putea participa intr-o editie de cupa europeana in care se va califica, aceasta sanctiune fiind suspendata pentru o perioada de proba de 5 ani.

Becali nu a obtinut permisie sa iasa din inchisoare marti, de ziua lui
Becali nu a obtinut permisie sa iasa din inchisoare marti, de ziua lui

Finantatorul Stelei Bucuresti, Gigi Becali, nu a obtinut permisiunea sa paraseasca pentru o zi Penitenciarul Jilava, pentru a-si serba ziua de nastere, marti, 25 iunie, impreuna cu familia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.