Parcurile din Cluj și Timișoara, scene pentru artiștilor de jazz de renume mondial

07-07-2019 10:43


Acordurile de jazz răsună în acest weekend în mai multe oraşe din ţară. La Timişoara, de pildă, artişti cu zeci de premii muzicale au transformat Piaţa Victoriei într-un loc boem, al iubitorilor de muzică bună.

 

Jazz-ul a răsunat şi în Parcul Central din Cluj, care a devenit neîncăpător pentru unul dintre cele mai mari festivaluri de acest gen din ţară.

Publicul din Timişoara a vibrat pe ritmurile muzicii Jazzmiei Horn. La un an după ce a fost nominalizata la Premiile Grammy cu albumul "A social car", artistă din Dallas a strâns ropote de aplauze.

Patru scene au fost amplasate pe mai multe străzi din centrul oraşului.

Norbert Tako, organizator: "Este un festival care în fiecare an a încercat să aducă în faţa publicului din TimiȘoara artişti care sunt relevanţi acum la nivel mondial. În acest an am schimbat ce am făcut la primele 6 ediţii. Ne-am asumat faptul că jazz tm e un festival urban"

În 2021 Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii, iar acest festival a fost pe agenda cu care oraşul a câştigat competiţia.

Şi la Cluj-Napoca, bucuria, relaxarea şi muzică bună au fost elementele principale ale unei seri de succes a festivalului Jazz în The Park. Unul dintre cei mai aşteptaţi a fost artistul francez Chassol.

Tânără: "Mi se pare foarte fain, e o experienţă foarte faină să vezi jazz şi oameni tineri care fac muzică."

Reporter: "Ai mai fost şi la alte ediţii? Am fost şi anul trecut a fost foarte fain, la fel."

Scena principală s-a umplut de lumină când au urcat cei de la Tiny Fingers, care au cântat muzica altenrativa şi indie.

Festivalul de la Cluj se încheie duminică seară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO