Scene inedite în București. Motivul pentru care oamenii au început să danseze în stradă

07-07-2019 08:14


Se cântă jazz zilele acestea în Capitală. Ediția din acest an a Festivalului de Jazz din București a adus în fața publicului artiști români și internaționali, printre care și bateristul premiat cu cinci premii Grammy - Antonio Sanchez.

 

La câțiva kilometri mai încolo, bucureşteni și turiști deopotrivă, au format un grup și au început să danseze în plină stradă.

Iubitorii de jazz s-au bucurat sâmbătă seară de concertul celui mai aşteptat artist al ediţiei din acest an.

Pe scenă se afla bateristul Antonio Sanchez. Este din Mexic şi a câştigat cinci premii Grammy. A fost nominalizat la Globurile de Aur şi este cunoscut pentru muzica din coloana sonoră a filmului "Birdman", care în 2015 a câştigat patru premii Oscar.

Ritmul muzicii jazz a prins publicul ca într-o vrajă. Mii de oameni s-au bucurat de răcoarea serii şi de muzică bună.

Bărbat: "N-aş putea să spun că sunt un mare fan al jazz-ului, dar e destul de divers, deci sunt destul de impresionat. E o ocazie unică că mai mulţi oameni să se familiarizeze cu jazz-ul."

Festivalul este organizat în Piaţa George Enescu din Capitală, iar pe unii spectatori forfota oraşului i-a deranjat.

Bărbat: Foarte frumos! Mă supăra salvările astea care trec pe aici.

Reporter: Ediţia de anul acesta cum vi se pare?

Bărbat: Mai slabă, dar atât s-a putut. Am fost aproape în fiecare an.

Evenimentul se află la cea de-a opta ediţie, iar duminică este ultima zi în care fanii jazz-ului se mai pot bucura de concerte live.

Renate Luică, organizator: "Sunt artişti foarte diverşi, artişti faimoşi, câştigători de premii Grammy. Îţi induc o stare aparte, iar atmosfera care se crează este foarte intimă şi în acelaşi timp foarte povocatoare. Ne bucurăm de un public foarte numeros."

Câţiva kilometri mai încolo, înainte de lăsarea serii, o mână de oameni s-au adunat în Centrul Vechi al Capitalei pentru a dansa în stradă.

Femeie: "Un mesaj pentru toată lumea: să vină să danseze, pentru că dansul ne face fericiţi şi fără dans lumea e mai tristă."

Femeie: "Îi foarte fain. Nu ştiam că există chestia asta şi a fost super super tare."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO