Panică într-o comună din Bihor, după ce localnicii s-au trezit cu mesajul ”carantină Covid-19” pe porți
Zeci de locuitori ai unei comune din Bihor au intrat în panică, după ce s-au trezit cu mesajul ”carantină Covid-19” lipit pe porți. O glumă proastă, care face acum subiectul unui dosar penal.
Mai mulţi locuitori ai comunei Holod, mai exact din satele Holod şi Lupoaia, s-au speriat duminică dimineaţă, când au descoperit că pe porţile caselor fuseseră lipite abţibilduri pe care era scris ”carantină COVID-19”, scrie eBihoreanul.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Primarul Ioan Horga spune că oamenii l-au sunat panicaţi, întrebându-l dacă s-a stabilit intrarea lor în carantină.
”Persoane iresponsabile au lipit aceste etichete pe porţile locuitorilor din Holod şi Lupoaia producând panica.
Dimineaţa au apărut. Oamenii m-au sunat disperaţi şi întrebau dacă e carantină. Vă închipuţi că nu e un lucru de joacă”, a declarat edilul comunei.
El a spus că a anunţat Poliţia, iar un echipaj format din oameni ai legii a făcut fotografii şi a preluat probe pentru a afla făptaşul.
”E o prostie să creezi panică la oameni, mai ales în situaţie asta, că oricum e isterie”, a adăugat Horga.
Potrivit acestuia, au fost marcate cu acest mesaj circa 20 de case din Holod şi circa 4 din Lupoaia.
Făptașul a evitat camerele de supraveghere
Se pare că făptaşul ar fi din zonă, căci a evitat locurile în care sunt camere de surpaveghere în comună şi nici n-a pus etichete pe casele unde nu locuieşte nimeni.
În comuna Holod sunt cinci persoane în autoizolare - deci nu în carantină - în satul Dumbrava. Trei dintre acestea s-au întors din Italia, iar două fac parte din familia acestora.
”Noi le ducem mâncare şi respectăm protocolul impus de ISU şi DSP. Medicul de familie îi verifică, iar noi le cumpărăm alimentele, le împachetăm şi le lăsăm în faţa porţii”, a explicat primarul.