350.000 de oua care urmau sa fie vandute pe piata neagra, confiscate de Garda Financiara

Ultima actualizare: 19-10-2012 10:39

11.000 de cofraje cu oua stresate au fost confiscate de comisarii Garzii Financiare. Marfa venea din Polonia, una dintre putinele tari europene care nu a imbunatatit custile pasarilor.

 Acum urmau sa fie vandute pe piata neagra din Romania de o firma fantoma. Totul se intampla pe fondul crizei oualor din magazine. De la inceputul anului, preturile au crescut de trei ori. Si in cele mai multe magazine nu se gasesc deloc oua.

Printre cele 14 TIR-ruri ticsite cu madarine, portocale, rosii si ulei, comisarii Garzii Financiare au descoperit si un transport plin cu oua.

Adica dintr-o tara unde 95% din productia de oua provine de la gainile crescute in custi neimbunatatite, interzise de Uniunea Europeana la inceputul anului. Transportul cu cele 11.000 de cofraje de oua a intrat in tara duminica prin vama Nadlac, unde a fost oprit de autoritati, iar apoi insotit pana in judetul Ilfov.

Intre timp, in magazine clientii gasesc oua tot mai putine si mai scumpe. In cel mai bun caz, un ou costa 80 bani, dar sunt magazine care le vand si la 1 leu si 20 de bani bucata.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO