O femeie a murit, după ce a fost atacată de rechin în Egipt. Ea reușise să ajungă la mal, fără un braț și un picior. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

O știre șocantă le dă fiori românilor aflați în aceste zile în vacanță într-o stațiune din Egipt. O turistă care făcea scufundări la mică adâncime a fost ucisă de un rechin.

Renumită inclusiv pentru corali, stațiunea este frecventată de mulți români. Acum, toți sunt consternați, iar plaja a fost închisă pentru următoarele zile.

Atacul rechinului a avut loc în stațiunea Sahl Hasheesh din Egipt, pe plaja hotelului Tropitel, chiar în zona pontonului, unde turiștii fac scufundări la mică adâncime, numite snorkelling. Femeia de 68 de ani, din Austria, a intrat în apă. Talal Haj, medic rezident în România, ne povestește că a încercat să o ajute. Tânărul și iubita lui, medic si ea, abia ieșiseră din apă în aceeași zonă când au auzit țipele femeii.

Talal Haj: Brusc am văzut cum sare un rechin de trei metri probabil, destul de mare și apoi, la câteva secunde apa se transformase în culoarea roșie. Erau mulți oameni în apă, și copii, ea nu era departe de ponton. Nu a putut nimeni să intervină, din păcate, pentru că asta ar fi însemnat o moarte sigură, să intre după ea, săraca a încercat din toate puterile să înoate spre ponton”.
 

Tânăra a încercat să se salveze
 

În încercarea de a o ajuta, cei de pe margine i-au aruncat fetei o frânghie de care să se agațe pentru a o trage din apă. Însă tânăra nu a mai avut forță. Când a fost adusă la mal, nu mai avea puls.

Talal Haj: Am încercat să-i legăm piciorul cu un garou, dar degeaba, deja nu mai curgea deloc, nu mai sângera, am încercat, cu toate astea, să-i facem un masaj cardiac, să-i acordăm primul ajutor, dar cum am spus, degeaba”.
 

Turiștii, îngroziți
 

În doar câteva momente, în toată zona s-a instalat panica. Pentru cel puțin trei zile, plaja de aproape 30 de km, de la Tropitel până în Makadi Bay, a fost închisă. Turiștii sunt îngroziți.

Talal Haj:Efectiv nu ne vine să credem că am văzut așa ceva. Mi-e groază doar când mă gândesc la mare, în general”.

Stațiunea în care a avut loc atacul este frecventată în fiecare an și de români. Mulți au concedii programate chiar în această vară.

 

 

 

Reacția unui martor care a asistat la tragica scenă

O femeie care se afla în vacanță atunci când a avut loc tragedia, povestește cum a încercat, disperată, să anunțe salvamarii că un rechin se află în apă.

Salvamarul a râs de mine după ce l-am anunțat ce am văzut, trecând foarte aproape pe lângă mine, în apă. Înaintea noastră, trei persoane l-au avertizat că este un rechin în apă, dar nu făcea nimic. Văzând că înotam cu prietena mea cât de repede puteam spre pod, a sărit după mine și l-am avertizat imediat ce am văzut. Mi-a zis să mă calmez, așa ceva nu se poate, precis că am văzut un delfin și râdea chiar și după ce m-a scos. Văzând că nu ne calmăm, a sărit în apă, spunând (râzând) „I go to check it”. Efectiv nu credea pe nimeni. Ce prost trebuie să fii să sari în apă dacă lumea îți spune așa ceva. După câteva minute s-a întâmplat ceea ce nu trebuia să se întâmple... Nu știu ce trebuia să fie reacția perfectă din partea noastră (a martorilor), dar un lucru este sigur: ei nu sunt absolut deloc pregătiți pentru așa ceva. Nici pentru o simplă rană. Mă refer la salvamarii din zona de mare. Zero.

Încă după prima avertizare trebuia să reacționeze imediat, să fluiere, să scoată oamenii din apă, pentru siguranța oamenilor. Bine că pentru fiecare prostie fluieră, dar acum nu s-a întâmplat nimic. Suntem șocați cu totii, și cei care l-au văzut în apă, și cei care s-au uitat la întâmplări din afară, neputând să ajute că efectiv nu aveau cum.

Nici măcar un walkie-talkie nu aveau să comunice unul cu altul. Foarte dezamăgitor. Poate dacă reacționează în timp, femeia ar trăi încă. Așa nu avea șanse deloc. A sângerat la locul accidentului. Deși se zice că a murit după ce a fost transportată la spital, dar hm... după așa un accident... Și ce s-a întâmplat după aceea? Lumea a luat cina, s-au distrat mai departe ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Pentru că mulțimea nu a știut ce s-a întâmplat. În afară de puținii care au știut despre accident, hotelul nu a spus nimânui nimic... Absolut incredibil și șocant. Un lucru știm: niciodată nu mai mergen în Egipt. Prima și ultima dată”, a relatat femeia, într-un comentariu, la o postare pe Facebook.

 

Româncă atacată și ucisă în Egipt

O româncă a fost atacată și ucisă de un rechin în Egipt. Femeia era în vacanță și făcea scufundări în momentul în care s-a produs atacul. Plajele de la Marea Roșie din Egipt au fost închise de autoritățile locale.


 

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Momentul în care un rechin înghite o cameră de filmat. Ce se vede în imagini. VIDEO
Momentul în care un rechin înghite o cameră de filmat. Ce se vede în imagini. VIDEO

Cineastul și activistul de mediu Zimy Da Kid filma pentru un documentar în Maldive în aprilie, când un rechin curios a vrut să guste din camera sa video.

Un rechin alb a atacat barca unei familii din Australia timp de o oră.
Un rechin alb a atacat barca unei familii din Australia timp de o oră. "A încercat să mănânce o bucată din motor". VIDEO

O familie din Australia a filmat momentul în care un rechin alb uriaș i-a atacat barca, potrivit LadBible.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.