O fată de 10 ani este în stare gravă după ce mama sa a spălat-o cu o soluție pentru animale. „Nu este pentru prima dată”

×
Codul embed a fost copiat

O fată de 10 ani din Caraș-Severin este în stare foarte gravă la spital, după ce mama ei i-a dat cu o soluție pentru spălat oile. Femeia voia să-i scape de purici pe cei trei copii ai săi, povestește soțul.

Poliția, dar și inspectorii de la Protecția Copilului au deschis mai multe anchete.

Totul s-a întâmplat în Sadova Nouă, în județul Caraș-Severin. Tatăl fetiței de 10 ani povestește că soția sa a dat cu soluția pentru oi prin curte, ca să scape de purici. Doar că femeia i-a spălat și pe copii cu aceeași substanță.

Tatăl fetiței: „Pe fată a durut-o puțin capul. M-am dus la ea, am zis că s-a liniștit. M-a sunat soția și a zis că nu poate să vorbească. Am sunat la salvare, de acolo am adus-o aici la Caransebeș”.

Starea copilei s-a agravat, iar medicii au decis s-o transfere la Timișoara.

Citește și
Cu cât erau plătiți mercenarii români care au fost uciși în Congo. Detalii despre atacul lansat de rebelii M23

Mihai Gafencu, director medical Spitalul de Copii din Timișoara: „Sunt șanse de supraviețuire, pentru că această substanță are un anumit antidot natural numită atropină și sunt șanse. De obicei copii ăștia sunt cu hiperlacrimare, cu hipersalivație, cu tuse și cu probleme respiratorii date de mucoasele respiratorii. Pe acestea nu le-am avut la acest copil”.

Între timp, și fratele fetei a început să se simtă rău.

Tatăl fetiței: „I-am mai dat niște ceaiuri, niște pastile. S-a mai calmat. Nu este pentru prima dată când am dat în cameră sau pe copii. De la farmacia veterinară a zis că se poate da și cu asta”.

Localnică: „Nu știu ce a fost în mintea lor. Că anul ăsta a fost periculoasă și pentru animale. Care au făcut doza, au pus un pic mai tare”.

Localnic: „Se mai întâmplă, sunt la țară, cu animale, cu astea, dar... te duci la farmacie și sunt tot felul acum”.

Aflat la Timişoara, Ministrul Sănătății a precizat că numărul cazurilor de aceste gen a crescut îngrijorător.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Oamenii care nu sunt informați, nu sunt educați, se expun pe ei sau îți expun copii la riscuri foarte mari. Vedem că sunt situații tragice. Nu este rațional să speli un copil cu o substanță folosită pentru dezinfecția animalelor”.

Polițiștii au deschis un dosar penal, iar inspectorii de la Protecția Copilului s-au sesizat și ei.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Mai rău ca în Vestul Sălbatic! Bătăi de stradă în Germania, înainte de Serbia - Anglia
VIDEO Mai rău ca în Vestul Sălbatic! Bătăi de stradă în Germania, înainte de Serbia - Anglia
Citește și...
Trei surori dintr-o comună din Iași, la un pas de moarte. Bunica lor le-a spălat părul cu insecticid
Trei surori dintr-o comună din Iași, la un pas de moarte. Bunica lor le-a spălat părul cu insecticid

După ce, la începutul săptămânii, trei fetiţe din Braşov au murit, pentru că au fost spălate cu o soluţie folosită la oi, alte trei copile din Iaşi au fost salvate acum în ultima clipă.

Recomandări
Elena Lasconi anunță că vrea să devină șefa USR și lansează un atac la PSD:
Elena Lasconi anunță că vrea să devină șefa USR și lansează un atac la PSD: "România este roșie. Avem un partid-stat"

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, şi-a anunţat, duminică după-amiază, candidatura pentru funcţia de preşedinte al USR.

Trump amenință că va pune capăt sprijinului american pentru Ucraina dacă va fi reales președinte. Atac frontal la Zelenski
Trump amenință că va pune capăt sprijinului american pentru Ucraina dacă va fi reales președinte. Atac frontal la Zelenski

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a criticat aploarea sprijinului militar și financiar acordat de țara sa Ucrainei și a amenințat că va rezolva "imediat problema" dacă va reveni la Casa Albă.

Invazie românească la Munchen. Câți fani sunt așteptați să-i susțină pe
Invazie românească la Munchen. Câți fani sunt așteptați să-i susțină pe "tricolori" la meciul cu Ucraina de la EURO 2024

Aproximativ 30.000 de suporteri români sunt aşteptaţi pe stadionul din Munchen la primul meci al echipei naţionale de la Euro.