Nicuşor Dan i-a convocat pe şefii de autobaze şi depouri la sediul PMB

Ultima actualizare: 21-01-2022 10:25
Nicușor Dan
Inquam

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că i-a convocat pe cei aproximativ 20 de şefi de autobaze şi depouri vineri, la ora 12,00, la sediul Primăriei Generale.

"I-am convocat azi, la ora 12,00, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, pe şefii de autobaze şi de depouri, 20 de persoane, care pe de o parte sunt membri în conducerea acestei instituţii, STB, pe de altă parte, mulţi dintre ei sunt membri de sindicat. I-am convocat pentru două motive: unu - vreau să le transmit, prin ei, angajaţilor STB hotărârea noastră de a merge înainte în aplicarea legii şi a hotărârii judecătoreşti. Nu se pune problema ca noi, într-un stat de drept, să nu aplicăm o hotărâre judecătorească; şi doi - să înţeleg care sunt acele probleme care pot să fie rezolvate, pentru ca să câştigăm timp. Dar esenţial este ca noi să respectăm legea în statul român", a arătat el într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB.

Greva STB, „o manifestare total irațională”

Primarul general a apreciat că opţiunea angajaţilor STB de a nu-şi relua activitatea și de a constinua greva STB reprezintă "o manifestare total iraţională". În acest sens, a menţionat că, deşi hotărârea instanţei a fost comunicată oficial abia în cursul zilei de vineri, "toată lumea ştie" că decizia s-a pronunţat joi.

"Să nu reiei lucrul în aceste condiţii, riscând pierderea contractului de muncă, riscând condamnare penală, este o atitudinea iraţională, pe care sincer nu o înţeleg", a spus primarul.

Nicuşor Dan a menţionat că a fost de vineri dimineaţă la sediul Societăţii de Transport Bucureşti pentru a se asigura că din punct de vedere legal hotărârea judecătorească pronunţată joi, care suspendă greva şi obligă la reluarea activităţii, este cunoscută de toată lumea. Edilul a estimat că până la amiază toţi angajaţii STB vor lua în mod oficial la cunoştinţă acest lucru. El a reiterat că neaplicarea hotărârii judecătoreşti reprezintă o infracţiune.

"Aici este o discuţie de natură sindicală, dar înainte de discuţia asta de natură sindicală trebuie să prevaleze legea şi respectarea hotărârilor judecătoreşti. Am venit în dimineaţa asta aici pentru a ne asigura că, din punct de vedere legal, hotărârea judecătorească pronunţată ieri, care suspendă greva şi obligă la reluarea activităţii, este cunoscută de către toată lumea şi azi la ora 7,00 au plecat executorii judecătoreşti, care până la acest moment au afişat hotărârea judecătorească pronunţată ieri în jumătate din autobaze şi depouri. Discuţiile, negocierile urmează, dar suntem în momentul în care legea şi hotărârea judecătorească trebuie aplicate", a mai spus edilul general.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO