Nicu Covaci a dat membrii trupei Phoenix in judecata pentru drepturi de autor de sute de mii de euro

16-10-2013 19:18


Mircea Baniciu, Nicu Covaci

Razboi intre membrii legendarei trupe Phoenix. Fondatorul Nicu Covaci i-a dat in judecata pe trei dintre colegii sai intr-un proces ce are ca miza drepturi de autor de sute de mii de euro.

Reclamantul sustine ca paratii ar fi cantat fara acordul sau hiturile create cu zeci de ani in urma. "Il sfatuiesc sa se potoleasca", ii transmite Mircea Baniciu, unul dintre cei vizati de instanta.

"Andrii Popa" este doar una dintre capodoperele lansate in anii '70 de Phoenix si pe care Mircea Baniciu, autorul ei sau oricare alt membru al legendarei formatii din Timisoara o canta de cate ori are ocazia. Dar aceeasi melodie este si una dintre cele revendicate de fondatorul trupei, care sustine ca a fost interpretata fara acordul lui.

Nicu Covaci pretinde ca Mircea Baniciu, Mani Neumann si Ioji Kappl, alti doi fosti membri ai trupei Phoenix, sa il despagubeasca.

Nicu Covaci nu se afla la primul proces in care cere drepturi de autor. S-a mai judecat fara sorti de izbanda cu Electrecordul pentru albumul Cantafabule si cu Sergiu Nicolaescu pentru muzica din filmul "Nemuritorii".

Mircea Baniciu si avocatii sai spera ca acest ultim proces e doar un moment de slabiciune al marelui Nicu Covaci si chiar il invita la masa negocierilor.

Nicu Covaci nu a ajuns miercuri la tribunal. Asteapta acasa in Spania sa vada si daca instanta va interzice intre timp interpretarea oricarei piese din repertoriul Phoenix pana la transarea drepturilor de autor.

"Il sfatuiesc sa se potoleasca. Acest proces poate duce la razboi total si Phoenixul nu va mai exista deloc", a spus Baniciu.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO