Motivul halucinant pentru care un minor a sunat la 112 spunând că a fost răpit

17-10-2019 15:28

Dispecerii 112, instruiți de finlandezi. ”Îi învățăm să aloce resursele cât mai repede”

Un adolescent de 16 ani din București care a sunat la 112, anunțând că 4 persoane l-au urcat cu forța într-o mașină și l-au dus la Cernica, a recunoscut ulterior că de fapt sunase pentru ca polițiștii să-l ducă acasă.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, miercuri, în jurul orei 11.30, prin Dispeceratul 112, Secţia 3 Poliţie a fost sesizată că un minor de 16 ani a sunat la 112 şi a reclamat că a fost luat din zona Gării de Nord de 4 persoane necunoscute, urcat într-o maşină şi abandonat în zona comunei Cernica din judeţul Ilfov.

Au fost alertate echipajele secţiei de poliţie, dar şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov, fiind demarate căutările.

În scurt timp, tânărul a fost depistat de către un echipaj al Poliţiei Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, fiind preluat de poliţiştii Secţiei 3.

Simultan cu operaţiunea de căutare, cu sprijinul Serviciului Regional al Poliţiei Transporturi, au fost ridicate şi vizionate imagini surprinse în interiorul gării, potrivit comunicatului citat. Astfel a fost stabilit traseul tânărului, dar şi persoanele cu care acesta a interacţionat. A fost identificat un bărbat care a vorbit cu minorul, după care au părăsit împreună staţia de tren.

Din investigaţii şi audieri a rezultat că tânărul a fost găzduit peste noapte de către această persoană, iar dimineaţa l-a pus în legătură cu o femeie, care l-a condus la o fermă din zona Cernica, unde minorul intenţiona să se angajeze.

Audiat în prezenţa reprezentanţilor Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, tânărul de 16 ani a declarat că nu a fost victima vreunei infracţiuni şi a ales să sune la 112 şi să spună această poveste pentru a fi adus de poliţie la domiciliu.

Minorul a fost preluat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 pentru a fi internat într-un centru de plasament.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO