Monștri., debutul regizorului Marius Olteanu, din 27 septembrie în cinematografe


Ultimul update: Miercuri 18 Septembrie 2019 10:08
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2019 10:02
Categorie: Cultura
Marius Olteanu, Monstri - Foto: Adi Marineci

După un parcurs festivalier de succes, Monștri., de Marius Olteanu, ajunge în cinematografele din România pe 27 septembrie, distribuit de Transilvania Film.

“Remarcabil, inteligent, surprinzător, plin de compasiune”, după cum îl descrie publicația internațională Variety, debutul regizorului Marius Olteanu a avut premiera internațională în secțiunea Forum a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost recompensat cu Premiul Publicului Taggespiegel.

În luna martie, a câștigat Marele Premiu la Sofia și recent a obținut Trofeul Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu în Muntenegru, la Herceg Novi.

În România, filmul a rulat în avanpremieră la TIFF, unde a unde a obținut Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut. Din această toamnă Monștri. va ajunge pe marele ecrane din toată țara.

O poveste de iubire profundă și provocatoare” (Cineuropa) și “o explorare complexă a sexualității” (IONCINEMA), filmul se remarcă printr-o “stilistică îndrăzneață, folosind încadraturi variabile pentru a ilustra izolarea claustrofobă a celor doi protagoniști.” (The Hollywood Reporter).

Monștri. prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Ea caută confirmări. El se caută pe sine. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. După o noapte petrecută separat, fiecare în compania altui străin, Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa) ajung în fața celei mai importante decizii. Lipsa de asumare și problemele de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri.

Fiecare om a experimentat teama de a fi el însuși, întrebându-se cum e mai bine să iubească și să fie iubit. Monștri. este un film despre și pentru oameni care caută curajul de a iubi și de a fi acceptați așa cum sunt”, spune Marius Olteanu.

Din distribuție mai fac parte actorii Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean. Imaginea filmului este semnată de Luchian Ciobanu, scenografia de Alexandra Alma Ungureanu Stroe, montajul de Ioachim Stroe și designul de sunet de Ioan Filip și Dan Ștefan Rucăreanu.

Înainte de lansarea filmului, publicul din țară va avea ocazia să-i întâlnească pe regizorul și protagoniștii filmului la proiecțiile de gală din Timișoara (19 septembrie), Brașov (20 septembrie), Sfântu Gheorghe (21 septembrie), Cluj-Napoca (25 septembrie), Iași (26 septembrie) și Ploiești (28 septembrie).

Bucureștenii vor urmări filmul în avanpremieră, în prezența echipei, pe 24 septembrie, la Cinema Elvire Popesco.

Monștri. este o producție Parada Film și Wearebasca, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
descoperire Egipt
Descoperire fascinantă în Egipt: 30 de sarcofage cu o vechime de peste 2000 de ani
"Bărbați pe Mătăsari” i-a atras și pe meșteșugari: ”M-am apucat să fac fesul dacic”
Viața tumultuoasă a Reginei-Mamă Elena, ocrotitoarea evreilor în timpul Holocaustului
Premiul Nobel pentru Literatură. Peter Handke şi Olga Tokarczuk, câştigători
Tânărul care luptă pentru a salva patrimoniul Bucureștiului, în atenția jurnaliștilor germani
Preţul uriaş cu care se vând tablourile pictate de un animal. Ce era "domnul Congo"
Mihail Șișkin
Mesajul celui mai faimos scriitor rus contemporan pentru Putin. "Nobel, o boală psihică"
Primul spectacol de balet inspirat din Revoluția din '89: "Un mesaj care pentru tineri"
Cea mai mare expoziție dedicată pictorului Tonitza, la București, în cadrul Art Safari
Marion Cotillard urcă joi seară pe scena Ateneului. „Mi s-a părut magnifică”
Monștri., debutul regizorului Marius Olteanu, din 27 septembrie în cinematografe
“Aici ați fi putut vedea Monștri. din 27 septembrie”, o campanie despre dispariția cinematografelor din România