Mircea Sandu, cercetat pentru delapidare si spalare de bani intr-un nou dosar. Ce ar fi facut cu banii de la FIFA

Dată publicare: 24-05-2017 18:35
Dată actualizare: 27-05-2017 07:32


Mircea Sandu, fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, este urmarit penal intr-un nou dosar. Procurorii DIICOT il acuza de spalare de bani si delapidare.

Potrivit anchetatorilor, peste 700.000 de euro, folositi la constructia bazei sportive de la Buftea, ar fi fost scosi cu facturi false, prin supraevaluarea materialelor folosite. Alaturi de el, alte trei persoane, printre care si ginerele sau, Ziv Tetelman, au fost puse sub acuzare.

Federatia Romana de Fotbal ar fi primit de la FIFA aproximativ 1 milion de euro, bani pe care trebuia sa ii investeasca in construirea unei baze sportive. A fost aleasa Buftea, iar Mircea Sandu, pe atunci presedintele federatiei, a dat contractul de constructie unor firme pe care, sustin procurorii DIICOT, tot el le controla. Una dintre firme i-ar fi apartinut ginerelui acestuia, Ziv Tetelman.

In urma cu un an, Mircea Sandu declara: "Noi nu trebuia sa facem licitatie. Sunt bani privati, n-avem niciun leu de la bugetul statului, iti poti alege sa lucrezi cu cine vrei si cu asta basta. Dar cred ca au fost si licitatii."

Miercuri, fostul presedinte al FRF nu a raspuns solicitarilor de a-si exprima un punct de vedere.

Procurorii DIICOT spun ca sumele de bani cheltuite pentru constructia si proiectarea bazei sunt nejustificate. Spre exemplu, numai gazonul de pe terenul de fotbal ar fi fost cumparat cu 64 de euro pentru un metru patrat, in conditiile in care pretul pietei ar fi fost la acea vreme de 25 de euro per metru patrat, spun procurorii.

Anchetatorii considera ca cele mai multe achizitii pentru construirea si dotarea bazei sportive au fost supraevaluate. Astfel, Federatia Romana de Fotbal ar fi fost prejudiciata cu 740.000 de euro, bani care ar fi ajuns indirect la Mircea Sandu si ceilalti parteneri de afaceri.

In total, baza sportiva ar fi costat 3,5 milioane de euro. In acest dosar au fost pusi sub acuzare Mircea Sandu, ginerele sau, Ziv Tetelman si alte doua persoane. Toti patru sunt acuzati de delapidare, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat si sunt cercetati in stare de libertate.


VIDEO PROTVPLUS.RO