Ministrul Mediului a cerut demisia comisarului şef al Gărzii de Mediu Bucureşti

Ultima actualizare: 04-03-2020 12:02
poluare bucuresti

Ministrul Mediului a solicitat miercuri schimbarea din funcţie a comisarului şef de la Garda de Mediu Bucureşti, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public şi a unei implicări "nu tocmai eficiente" în monitorizarea problemelor de mediu.

"După cum ştiţi foarte bine, în momentul de faţă, comisarii Gărzii de Mediu din Bucureşti şi din judeţele vecine au o amplă campanie de control la toţi operatorii economici din Bucureşti şi Ilfov pe procesele de ardere şi emiterea în atmosferă a diverşilor poluanţi care afectează calitatea aerului din Bucureşti. În urma informaţiilor apărute în spaţiul public şi a unei implicări nu tocmai eficiente a Gărzii de Mediu Bucureşti în ceea ce înseamnă monitorizarea problemelor de mediu cu care se confruntă Capitala, am solicitat astăzi comisarului general de la Garda Naţională de Mediu schimbarea din funcţie a comisarului şef de pe Bucureşti de la Garda de Mediu", a declarat Costel Alexe, într-o conferinţă de presă.

În prezent, funcţia de comisar şef al Gărzii de Mediu Bucureşti este ocupată de Viorel Glăman.

În urmă cu două zile, ministrul de resort a solicitat şi demisia conducerii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bucureşti, afirmând, în acest context, că "nu este firesc ca cei din conducerea ministerului, când avem astfel de depăşiri (a indicilor de poluare, n.r.), să afle de pe Facebook", scrie Agerpres.

Pe acest subiect, Costel Alexe a menţionat că "în momentul de faţă, secretarul de stat (din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, n.r.) are discuţii cu doamna director (a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti, n.r.) şi sunt convins că va înţelege, fiind funcţionar public, să facă un pas înapoi". "Ştiţi că astăzi legea nu permite unui ministru să dea afară un funcţionar public", a afirmat oficialul.

Funcţia de director general a APM Bucureşti este deţinută de către Simona Aldea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO