Mii de flori, aduse din Olanda pentru vizita Papei. Varietăţile care nu sunt permise


Ultimul update: Joi 30 Mai 2019 20:18
Data publicarii: Joi 30 Mai 2019 20:18
Categorie: Stiri actuale

Două camioane au adus joi seară din Olanda în România... florile, Sfântului Părinte – peste 5.000 de fire

Irene van der Geest are în spate o "facultate" în materie de flori. A studiat 9 ani, iar un seminar a fost tocmai despre organizarea unui eveniment papal. De fapt, piaţa San Pietro este decorată, întotdeauna, de Paşte, cu sute de mii de flori, trimise de olandezii care fac tranzacţii în piaţa din Aaslmeer.

„Avem 15-20 de florari care lucrează chiar acum la acest proiect, să facă aranjamentele. E o echipă de livrare în aşteptare, ca să mergem la Ateneu, unde instalăm decoraţiuni, dar şi în pieţe”, spune ea.

''Acum facem ceva pentru balustradă. Este în zona altarului, Papa va sta chiar în spate şi va fi înconjurat de flori minunate. Lucrăm cu orhidee, trandafiri, lalele olandeze, avem şi mini-trandafiri, totul sugerează linişte, culorile sunt inspirate din steagul Vaticanului.''

''Florile Papei au venit - un tir întreg pentru el. Avem şi un back-up în caz că se întâmplă ceva, pentru că florile sunt totuşi un "instrument" perisabil şi o să le ţinem în frigider, astfel încât să se păstreze cât mai proaspete.

E gata deja buchetul care îi va fi oferit Sfântului Părinte la aeroport, de cum va păşi pe pământ românesc. E făcut din lalele albe şi trandafiri crem şi galbeni, totul armonizat cu frunze de eucalipt. Florile sunt dispuse pe o singură parte, pentru că urmează să fie purtat pe braţ. Nu e foarte voluminos... la fel de mare e una dintre hortensiile care intră în aranjamentul din Catedrala Sf. Iosif.

Rămâne de văzut dacă Sfântul Părinte va oferi la rândul să trandafiri galbeni vreunei personalităţi de la noi. În semn de apreciere, conform tradiţiei papale. Altfel, în vizitele oficiale, sunt varietăţi care ar trebui evitate. Trandafirul roşu simbolizează martiriul lui Cristos. Şi, pe cât de frumoasă, passiflora sau floarea patimilor poartă şi ea un mesaj trist.

Petronela Comănescu, biolog: „Floarea ar ilustra crucificarea lui Isus. Aceşti cârcei ar reprezenta biciul cu care a fost bătut Isus. Aceasta coroniţă ar fi coroana de spini, iar cele 5 stamine cele 5 răni de pe trupul lui Isus”.

La Iaşi în schimb, toate florile pentru scena Papei vor fi albe iar 4 copii îi vor dărui, pe parcursul vizitei, buchete multicolore.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Vizita Papei Francisc la București: zeci de străzi, închise până luni. Alertă de securitate
Vizita Papei Francisc în România. Ceremoniile la care va asista Iohannis
Vizita Papei. Bucureștiul se transformă: școli închise, străzi golite, măsuri antitero
VIDEO PROTVPLUS.RO