Mihaela Noroc, românca ale cărei fotografii au cucerit lumea

Ultima actualizare: 14-08-2017 16:19

"Atlasul Frumuseţii" este numele cărţii care va face istorie, iar Mihaela Noroc este artistul care schimbă deja ierarhia celor mai buni fotografi din lume.

 Asta cred jucători importanţi de pe piața globală a cărţii, impresionaţi de proiectul unei tinere din România. De trei ani, Mihaela călătoreşte în lumea largă şi surprinde frumuseţea femeii, indiferent de vârstă, rasă sau statut social. A ajuns în peste 50 de locuri şi îşi finanţează în prezent aventura din contribuţiile celor care o admiră.

Fotograful român Mihaela Noroc merge în toată lumea şi imortalizează mii de femei. Pe unele le fotografiază la câteva secunde după ce le cunoaşte.

Este vocea celebrei Oprah Winfrey, care povesteşte într-un reportaj despre tânăra din Bucureşti al cărei talent a uimit deja sute de mii de oameni. A călătorit în peste 50 de ţări, încercând să surprindă una dintre cele mai mari enigme ale lumii: femeia.

Face mii de poze, înainte să oprească una pentru ''Atlasul Frumuseţii''. Publicaţii din Marea Britanie, Spania, Italia, Statele Unite i-au remarcat talentul şi i-au oferit o expunere neaşteptată însă visul româncei rămâne unul costisitor, aşa că Mihaela şi-a spus povestea pe o platforma online, iar oameni din toate colţurile lunii i-au donat peste 50 de mii de dolari.

Mihaela Noroc: "Bună! Eu sunt Mihaela Noroc şi mă ocup de un proiect numit Atlasul Frumuseţii. Am nevoie de sprijinul vostru! Voi face tot ce pot ca să surprind frumuseţea naturală, de care tindem să uităm în timpurile moderne. Dar de data asta voi puteţi alege destinaţia! Donatorii pot vota o ţară sau o zonă unde vor să merg."

Mihaela călătoreşte şi acum, într-o zona rurală din Turcia. Pentru că deseori nu oraşul, ci satele rupte de lume ascund frumuseţi neatinse.

Există un trend global pentru albume de fotografie despre femei frumoase, celebre şi puternice sau toate laolaltă. Şi „Atlasul Frumuseţii” este în curs de publicare pe hârtie, la o prestigioasă editura din Londra. Ceea ce este în sine o performanţă.
De fapt, şi edituri din Asia şi Statele Unite vor tipări atlasul. Mihaela îl vrea în curând şi în limba română.

Bogdana Dumitru, Publisher: "Cred că asta e o carte care o să facă istorie şi merită să o ai în biblioteca, pentru că altfel ea există deja pe online."

În prezent, pagină dedicată Mihaelei Noroc are peste un milion de admiratori. Cea mai promovată fotografie rămâne aceasta: a unei tinere din România.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO