Metoda prin care angajatul unei primarii a pagubit mai multi localnici. Cum functiona "Casa de Ajutor Reciproc"

Ultima actualizare: 19-09-2015 06:51

Un fost politist din Gorj s-a ales cu dosar penal si este banuit ca ar fi pacalit mai multe persoane.

Barbatul, angajat al primariei, a deschis acolo si o reprezentanta a unei case de ajutor reciproc, de la care localnicii se imprumutau.

Se pare ca datele oamenilor, dar si ale angajatilor primariei, ar fi fost folosite de suspect. El ar fi obtinut imprumuturi despre care pagubitii au aflat abia cand au primit somatiile de plata. Politistii au inceput o ancheta si urmeaza sa stabileasca prejudiciului.

Totul a inceput in urma cu aproape trei ani, cand Ion Motorga, fost politist, s-a angajat la Primaria din Balanesti, judetul Gorj. El era responsabil cu taxele si impozitele. Barbatul a intermediat, desi nu avea voie, si incheierea unor contracte de imprumut. Astfel, a avut acces la datele personale ale unor localnici, dar si ale colegilor de la primarie. Asa ar fi obtinut bani, in numele lor, de la o Casa de Ajutor Reciproc.

Alin Stroe, angajat al primariei Balanesti: "A scos 120 de milioane, dintre care fond 40 si mai sunt 80 de achitat in numele meu - cum a facut acest lucru - dansul stie mai bine."

Marius Mihailescu, angajat al primariei Balanesti: "Suntem colegi, ne am mai ajutat, ne am mai girat la un car uri si imprumuturi."

Pentru ca imprumuturile nu erau restituite, reprezentantii institutiei financiare au trimis somatii.

Greta Apostoleanu, reprezentant CAR Unirea Targu Jiu: "Ii trebuia totusi o adeverinta de salariat noua, nu putea folosi una veche, de la un credit mai vechi, ii trebuia una mai actuala, iar copie dupa actul de identitate putea face dupa o copie mai veche."

Cand a aflat de cele intamplate, primarul localitatii a anuntat politia.

Lucian Stroe, purtator de cuvant IPJ Gorj: "In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea mai multor infractiuni de fals si uz de fals."

Ovidiu Pungan, primar comuna Balanesti: "Imi pare rau de aceasta imagine proasta pe care domnul Ion Motorga a facut-o institutiei si cetatenilor din comuna."

Fostul politist este cercetat in libertate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO