Un brăilean și soția lui au murit loviți de tren. Greșeala făcută de șofer

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

O manevră făcută la nervi i-a adus moartea unui șofer de 38 de ani din Brăila și soției lui, aflată în mașină, pe scaunul din drepta.

În timp ce aștepta la o trecere peste calea ferată, bărbatul a avut un conflict cu un alt șofer din coloană, care i-ar fi lovit ușor mașina. Furios, a ieșit din rând după dispută și a țâșnit în fața trenului.

Şoferul şi soţia lui se îndreptau spre casă, în Brăila. Intial, cei doi au oprit cu maşina la trecerea peste calea ferată, dar un conflict avut cu un alt şofer care aştepta la rând să treacă trenul l-a determinat bărbat să iasă furios din coloană.

Secvenţele au fost surprinse de o cameră de bord şi de sistemul de supraveghere video de zonă.

În imagini se vede cum şoferul se urcă nervos în autoturism, ocoleşte o maşină oprită pe contrasens şi ţâşneşte în fata trenului, chiar dacă semnalele acustice şi luminoase îi interziceau să treacă.

"A venit, s-a băgat pe lângă toată coloana, erau 15 maşini, poate douăzeci, a trecut pe lângă ele şi s-a aruncat un metru jumate până în tren”, spune un martor.

Şoferul şi soţia lui au murit pe loc. Luat prin surprindere de manevra imprudentă, mecanicul de pe locomotiva nu a mai putut să evite impactul.

"Nu pot să îmi dau seama ce intenţii avea conducătorul auto. Cert este că nu a frânat, m-am trezit cu el în faţă”, spune Petrică Munteanu, mecanicul locomotivei.

Psihologii sunt de părere că şoferul a ţâşnit în fata trenului pentru că mintea lui era întunecată de furie. Ar fi trebuit să se calmeze după conflictul avut cu celălalt şofer care aştepta în coloana şi după aceea să pornească.

Alina Gălățanu, psiholog: "Când suntem sub imperiul unor emoţii puternice, cum sunt frica, panica, furia, pe care le trăim într-o manieră extremă, câmpul conştiinţei se îngustează. Asta înseamnă că doi factori cognitivi foarte importanţi nu mai funcţionează la parametri optimi: atenţia şi capacitatea decizională."

Psihologii spun că este posibil ca din cauza furiei, bărbatul nici să nu fi auzit semnalele care anunţau venirea trenului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO