Mărturia Roxanei, mama celor 4 copii uciși de viitură. ”Fetița de 9 luni mi-a murit în brațe”

Ultima actualizare: 03-06-2019 17:51

Apele învolburate s-au mai retras în Prahova, dar au lăsat în urma oameni împietriţi de durere şi neputinţă, care încearcă să ia viaţa de la capăt.

Cu lacrimi în ochi, mulţi scot încă mâlul din locuinţe, acolo unde încă mai exista pereţi şi un acoperiş. Alţii îşi plâng copiii şi soţii pierduţi în vâltoare. În Sângeru şi Lapoș, patru copii şi un bărbat de 42 de ani au fost luaţi de ape şi au pierit înecaţi.

Roxana, femeia care și-a pierdut toți cei 4 copii

 

Roxana este femeia de 22 de ani, din Sângeru, care şi-a pierdut toţi cei 4 copii în vâltoare. Pluteau pe o saltea, iar apele i-au răpit pruncii unul câte unul.

Roxana Bârloi, mama copiilor: ”I-am ţinut până am trecut podul... Aşa au căzut doi copii în apă, nu i-am mai găsit. Ceilalți doi au rămas cu mine, pe saltea. Și cea mică, de 9 luni, la mine în braţe a murit. Erau valurile mari.” 

Toader Pavel, tatăl copiilor: ”A ridicat-o apa până la tavan... În momentul în care a dat peretele jos, a plecat cu copiii... Toţi cei 4 copii erau în braţele ei. Ce viaţă să mai am dacă toţi ce patru copiii s-au dus, ce viaţă să mai am?...”

Nina Bârloi, bunica copiilor: ”Aşa a vrut Dumnezeu, să ia 4 copii. Nu am nevoie de nimica, să îmi aducă Dumnezeu copiii înapoi, ăsta-i focul meu.” 

Tot ce îşi mai pot dori acum aceşti oameni este ca şi trupul celui de-al patrulea băiat să fie găsit. Pompierii nu renunţă şi încă scotocesc malurile în căutarea celui mic.

”Am zis că se scufundă pământul, apocalipsa, ne ducem pe apa sâmbetei…Apa de 2 metri cu buturugi, cu lemne... În faţa lui Dumnezeu nu avem ce să facem”, spune un localnic.

Durere şi supărare este şi la Lapoș, unde viitura a distrus totul în cale.

Elena Ghiţă, localnică: ”Nu pot să mă liniştesc, nu pot să mă culc noaptea, nu mai am nimic, dar îl am pe Dumnezeu, rugămintea mea tot la el este.”

Oameni cu suflet mare încearcă să aline suferinţa sinistraţilor.

Autorităţile caută explicaţii pentru furia naturii, care s-a dezlănţuit în locuri care n-au mai cunoscut asemenea prăpăd.

Din păcate, astfel de imagini cutremurătoare s-ar putea repeta oricând şi oriunde, spun autorităţile. Ministrul Mediului aminteşte că multe case sunt construite fără autorizaţie, în zone inundabile.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO