Marcel Ciolacu şi apropiaţi ai săi, amendaţi pentru o masă la restaurant. Ce regulă ar fi încălcat. Reacţia liderului PSD

Ultima actualizare: 25-10-2020 19:46

Președintele PSD și al Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și mai mulți membrii din familie și colegi de partid au fost amendați cu 21.000 de lei.

Ciolacu și apropiații au fost suprinși într-un local din județul Buzău în timp ce încalcă regulile sanitare, stabilite de Guvern.

În câteva fotografii, Marcel Ciolacu apare stând, la masă cu 10 persoane, inclusiv cu fostul premier Mihai Tudose, fără distanțare și fără măști de protecție. Toții au fost amendați, pentru că legea spune că la o masă pot sta cel mult  șase persoane. La rândul său, liderul PSD susține că lua cina alături de familie și că au despărțit mesele rapid.

Secvențele în care apare liderul PSD au fost surprinse sâmbătă seară în restaurantul unei pensiuni din localitatea Sărata-Monteoru, județul Buzău. Marcel Ciolacu stă la o masă, alături de colegul de partid, Mihai Tudose și alte nouă persoane, care nu păstrează distanța. Legea spune că la o masă nu pot sta mai mult de șase persoane.

Explicația președintelui PSD
 

Marcel Ciolacu, președinte PSD: „Aseară, împreună cu fiul meu, cu soția, cu nepotul, cu fratele meu, deci cinci membri pe care îi cheamă Ciolacu, am ieșit la un restaurant la Sărata-Monteoru. Alături de noi au venit și Mihai Tudose și domnul Romașcanu, moment în care a apărut o fotografie, dar peste cinci minute s-au despărțit mesele."

Polițiștii au primit o sesizare prin 112 și un echipaj a mers la fața locului. Inițial, agenții i-au amendat pe trei angajați ai localului care nu purtau masca, apoi verificările i-au vizat și pe cei care apăreau în fotografii.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Română: „Au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de șase persoane la o masă. Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei."

Marcel Ciolacu, președinte PSD: „În loc să se ocupe de ceea ce au de făcut și folosirea Poliției Române, mai ales de Ziua Armatei, împotriva adversarilor politici, mie mi se pare inacceptabil, de aceea o să mă adresez instanței să vedem cine a încălcat legea și cine nu, cine a făcut un abuz și cine nu."

Ce spune premierul Ludovic Orban
 

Însă premierul spune că autoritățile au acționat corect.

Ludovic Orban, premierul României: „Nu știu eu unde își petrece timpul Ciolacu și nu e treaba mea să dau ordine poliției să dispună măsuri. Poliția și-a făcut datoria.”

Restaurantul putea să fie deschis în interior, pentru că localitatea cu pricina se află în scenariu verde. Proprietarul a fost amendat însă pentru că nu a luat toate măsurile ca regulile să fie respectate și nu i-a oprit pe clienți să stea îngrămădiți la masă. La solicitarea Știrilor PRO TV, administratorul nu a vrut să facă declarații. La fel și fostul premier, Mihai Tudose, care apare în imagini, cot la cot cu Marcel Ciolacu.

Nu ar fi pentru prima dată când președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, sfidează regulile.

Atunci când premierul Ludovic Orban a fost într-o situație asemănătoare, fotografiat la Guvern fără mască, Marcel Ciolacu i-a cerut demisia. Partidul pe care îl conduce transmitea atunci că:

„Un demnitar care habar nu are să folosească masca de protecție când face apel la respectarea regulilor este cel mai nefericit #antimodel pentru milioane de români."

Tot în timpul pademiei, Marcel Ciolacu a distribuit pe rețelele sociale o fotografie de grup cu liderii PSD din țară, fără mască și fără să păstreze distanța.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO