Jean Padureanu beneficiaza de insotitor personal la Jilava. Cu ce se alege detinutul care il ajuta

Ultima actualizare: 13-04-2014 06:54

Jean Padureanu are un companion care il urmareste pas cu pas. Masura, oarecum neobisnuita, a fost luata in contextul in care starea de sanatate a fostului presedinte de la Gloria Bistrita s-a agravat.

Padureanu are mari probleme cardiace, diabet, dar si Alzheimer. Detinutul care il ajuta primeste in schimb zile de libertate.

Jean Padureanu are 79 de ani si prea putin realizeaza ca trebuie sa execute o condamnare la trei ani si patru luni de inchisoare primita in Dosarul Transferurilor. Asta sustine avocatul sau care le-a cerut medicilor de la Spitalul Penitenciar Jilava sa-i dea un insotitor permament. Pe care Tata Jean l-a si primit.

Avocatul Dan Cazacu spune ca detinutul il ajuta la plimbare, la cumparaturi, la telefon.

Detinutul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, isi executa propria pedeapsa in regim deschis, iar ajutorul pe care i-l da lui Jean Padureanu ii aduce zile de libertate.

Adica la fiecare patru zile petrecute alaturi de cel considerat candva presedintele cooperativei din fotbalul romanesc, bifeaza de fapt cinci de detentie.

Chiar daca parea imposibil, prietenii lui din tinerete s-au oferit sa intre in inchisoare pentru a-l ajuta pe "Tata Jean".

Chiar si asa, zilele lui Jean Padureanu in spatele gratiilor par numarate. Expertii IML l-au evaluat si vor decide daca nu cumva ar fi mai bine sa ii intrerupa executarea pedepsei primite in Dosarul Transferilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO