IPS Teodosie ramane sub control judiciar. Declaratia Arhiepiscopului Tomisului dupa ce a aflat sentinta Curtii de Apel

Ultima actualizare: 25-05-2017 07:14

IPS Teodosie spune ca decizia Curtii de Apel Constanta, care a respins solicitarea DNA de inlocuire a controlului judiciar cu arestul la domiciliu, este obiectiva, iar acest lucru ii da sperante ca intregul dosar ”va avea parte de o justitie obiectiva”.

Am primit aceasta veste de respingere a acuzatiilor de catre justitia din Constanta, respectiv de judecator, care a judecat obiectiv, nelasandu-se influentat de documentele depuse, de aceea mi-a dat speranta ca intregul dosar va avea parte de o justitie obiectiva”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului, luni, prin intermediul unui mesaj video.

Curtea de Apel Constanta a respins, luni, ca neintemeiata cererea procurorilor DNA de inlocuire a controlului judiciar cu arestul la domiciliu pentru Teodosie Petrescu.

Decizia poate fi contestata la instanta suprema in termen de 48 de ore de la comunicare.

Judecatorii Curtii de Apel Constanta au luat in discutie, vineri dimineata, solicitarea DNA, amanand pronuntarea pentru luni.

Curtea de Apel Constanta a respins ca neintemeiata cererea procurorilor DNA de inlocuire a controlului judiciar cu arestul la domiciliu pentru Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului.

Decizia poate fi contestata la instanta suprema in termen de 48 de ore de la comunicare.

Judecatorii Curtii de Apel Constanta au luat in discutie, vineri dimineata, solicitarea DNA, amanand pronuntarea pentru luni.

La finalul sedintei de vineri, care nu a fost publica, avocata IPS Teodosie, Maria Vasii, a declarat jurnalistilor ca documentul in baza caruia DNA cere arestul la domiciliu este falsificat, fiind modificat anul.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta au solicitat Curtii de Apel Constanta inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu pentru Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, trimis in judecata, alaturi de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

Potrivit DNA, in cererea procurorilor de inlocuire a masurii controlului judiciar se mentioneaza ca Teodosie Petrescu ”a demarat activitati de accesare a fondurilor europene, desi acest lucru i-a fost interzis in mod expres si neechivoc prin obligatiile stabilite in cadrul controlului judiciar”.

Procurorii DNA Constanta au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

De asemenea, au mai fost trimisi in judecata, in libertate, Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrisor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu si Stere Beca, la data faptelor mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, dar si Aurelian Stefan, la data faptei tot mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru tentativa la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO