Rețea de înmatriculare a mașinilor cu volan pe dreapta. Trei inspectori RAR, reținuți

25-07-2018 09:57


Trei inspectori de la Registrul Auto Român Gorj au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după un flagrant organizat de procurori împreună cu ofiţerii DGA.

O a patra persoană, de la o firmă privată pentru înmatriculări auto, a ajuns şi ea în spatele gratiilor. Toţi sunt acuzaţi că au organizat o reţea de înmatriculare a maşinilor cu volan pe dreapta, aduse din Anglia.

Ofiţerii anticorupţie au primit informaţii potrivit cărora câţiva inspectorii de la RAR Gorj ar lua șpagă pentru a închide ochii la neregulile pe care le aveau unele maşini, în special cele cu volan pe dreapta.

Procuror Cristina Ciobanu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj: ”Trei dintre aceste persoane suspecte sunt funcţionari publici în cadrul Registrului Auto Român, reprezentanța Gorj, iar faptele pentru care acestea sunt cercetate sunt în legătură cu primirea unor sume de bani pentru omologarea în vederea înmatriculării a mai multor autoturisme în condiţii nelegale.

Ancheta îl vizează şi pe reprezentantul unei firme pentru înmatriculări auto din Târgu Jiu la care, de asemenea, ofiţerii DGA au făcut percheziţii. Bărbatul este considerat intermediarul mitei date de proprietari inspectorilor de la Registrul Auto. Descinderi au avut loc şi la domiciliile suspecţilor şi de la fiecare adresă au fost ridicaţi saci de documente.

Procuror Cristina Ciobanu: ”Persoanele suspecte sunt cercetate pentru comiterea unor infracţiuni de luare de mită, fals intelectual, trafic de influenţă şi constituirea unui grup infracţional organizat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO