VIDEO. Imagini inedite in Mamaia. Fenomen rar la malul Marii Negre

Ultima actualizare: 05-11-2012 17:19

Marea le-a pregatit o mare surpriza turistilor: in Mamaia, in anumite zone, apa marii s-a retras de la tarm cativa metri.

Este vorba despre un fenomen destul de rar si care, spun specialistii, se produce atunci cand vantul bate mai mult timp in aceeasi directie. Turistii n-au fost deranjati de retragerea apei, din contra: spun ca asa au mai mult spatiu pentru plaja.

Un barbat si-a scos catelul la plimbare intr-o zona in care altadata se scaldau copii. Acum insa marea s-a retras, facand loc nisipului. Chiar daca localnicii si unii turisti au mai vazut si in alti ani fenomenul, nu au ramas indiferenti.

Retragerea apei se produce de obicei cand marea este foarte agitata. In ultimele zile insa a fost destul de linistita, iar specialistii cred ca de vina au fost curentii de larg, dar si vantul care bate mult timp in aceeasi directie.

Cercetatorii mai spun ca retragerea marii este mai vizibila in statiunea Mamaia, deoarece plaja este mult mai lata, spre deosebire de sudul Litoralului, unde tarmul este ingust si abrupt.

Specialistii spun ca acest fenomen este unul natural, care nu ar trebui sa ne ingrijoreze si ca dupa ce vantul isi va schimba directia, marea va reveni la locul ei. Turistii spun insa ca ar prefera ca zona sa ramana ca acum, avand in vedere ca plaja se ingusteaza de la an la an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO