Imagini din pădurea în care Dincă susține că ar fi aruncat trupul carbonizat al Luizei

Dată publicare: 06-08-2019 19:24
Dată actualizare: 06-08-2019 21:04


Se înmulţesc probele găsite de anchetatori în pădurea de la Caracal, unde Gheorghe Dincă a susţinut că a aruncat resturile carbonizate ale Luizei Melencu, tânăra dispărută în luna aprilie.

Procurorii DIICOT au anunţat în cursul serii că au recuperat din zonă cenuşă în care se aflau fragmente osoase.

Căutările în pădurea de lângă Caracal unde Gheorghe Dincă a declarat că a aruncat cenuşa cadavrului Luizei Melencu au început marți dimineaţă. Spre deosebire de luni, zona de căutare a fost extinsă, iar criminaliştii au verificat locul centimetru cu centimetru.

În pădure, criminaliştii au descoperit cenuşa care a fost cernută, iar în ea au identificat fragmente osoase şi dinţi. Legiştii aflaţi la faţa locului susţin că resturile de fragmene osoase examinate sunt cu cea mai probabilitate de natura umană.

Ovidiu Oanță, Știrile ProTV: „Această lizieră de pădure situată la câțiva kilometri de pădure de casa lui Gheorghe Dincă a fost luată la cercetat de crimialiștii veniți special de la București.

Este locul indicat de Gheorghe Dincă, principalul suspect, care zile în șir le-a spus anchetatorilor că a aruncat trupul neînsuflețit al Luizei, prima tânără ucisă, în Dunăre. Iată că a decis să spună adevărul, iar criminaliștii și-au îndreptat atenția în această zonă. Aici s-au găsit ieri doi saci băgați unul în altul, iar în altă zonă fusese împrăștiată cenușa. Din pricina vremii și pentru că se însera, criminaliștii au fost nevoiți să întrerupă cercetările, să lase jandarmii să păzească zona.

Marți au revenit și vreme de opt ore au cercetat minuțios zona – asta pentru că exista bănuiala confirmată că, după ore de cercetări, s-ar mai putea afla cenușă. În prezența lor, și un medic legist care a asistat la momentul în care cenușa a fost cernută; așa au descoperit anchetatorii alte părți de oase și dinți, cum se precizează într-un comunicat oficial, lucru care îi poate face să creadă că au de-a face cu cenușă de natură umană. Toate aceste probe biologice au fost trimise la București, la Institutul Național de Medicină Legală, singurii care vor certifica fiind legiștii, printr-un test ADN, dar și printr-o expertiză antropologică. Sunt singurele teste, singurele expertize care pot confirma identitatea victimei, ceea ce i-ar putea ajuta pe cei de la DIICOT să lămurească pe deplin ce s-a întâmplat cu această tânără pe care însuși Gheorghe Dincă mărturisea că ar fi ucis-o, iar apoi, într-o noapte de aprilie, departe de ochii lumii, ar fi adus-o în pădure, după ce i-ar fi incinerat trupul.

Ar fi pus cenușa în doi saci puși unul în altul. Anchetatorii ar fi avut și noroc pentru că, la trei luni distanță, cenușa a rămas intactă; așa au putut să o descopere anchetatorii.

Vorbim despre o zonă în care vegetația e destul de densă ceea ce s-a dovedit de bun augur pentru criminaliști, iar odată ce au descoperit această cenușă pe care au cernut-o pot să contureze, până la urmă, ce s-a întâmplat cu fata.

Cercetări minuțioase au avut loc și în „casa ororilor” din Caracal.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO