Iarna grea, cu nameti de 5 metri, la final de mai, pe Transalpina. Cand va putea fi redeschis drumul

Dată publicare: 26-05-2016 17:33
Dată actualizare: 29-05-2016 00:45


Este inca iarna la munte si inca una extrem de grea pentru drumarii care lucreaza pe Transalpina. Mai multe echipe au fost trimise pe teren pentru a deszapezi soseaua, in speranta ca vom putea merge in zona macar de la 1 iunie.

Insa, dupa cum se prezinta lucrurile, turistii trebuie sa mai astepte inca vreo doua saptamani.

In pasul Urdele, la 2.145 metri altitudine, este inca iarna. Utilajele lucreaza zi lumina pentru a deschide cat mai repede soseaua.

Ion Tudor, sef Sectia Drumuri Nationale Gorj: "Am adus utilaje ca iarna si de imprastiat material antiderapant, avem o echipa si dinspre Obarsia Lotrului, suntem si noi aici, dinspre Ranca, nu pot aduce mai multe, ca nu e spatiu, dar daca va fi nevoie, analizam si suplimentam."

In timp ce turistii din Romania ocolesc deocamdata zona, pentru ca stiu ca Transalpina e inchisa, strainii deja se aventureaza pe drumul blocat de nameti care ajung si la 4- 5 metri.

Transalpina traverseaza Carpatii Meridionali prin judetele Gorj, Valcea, Hunedoara si Alba si este deschisa doar in sezonul cald. Soseaua, cunoscuta drept Drumul Regelui, le ridica probleme soferilor, intrucat lucrarile de modernizare nu sunt finalizate.


VIDEO PROTVPLUS.RO