Haine pentru nevoiași și persoane fără adăpost, agățate de copaci în Timișoara

Ultima actualizare: 13-01-2020 10:49

Zilele de iarnă parcă nu sunt atât de friguroase atunci când oameni cu suflet mare pun mână de la mână și îi ajută pe cei nevoiași.

Au dovedit asta câțiva voluntari, dar și oameni obișnuiți, care au agățat de copacii Parcului Central din Timișoara haine groase. Au adus ce au putut: geci, căciuli, mănuși, pentru că oamenii străzii să poată ține piept frigului de afară.

„Pentru oricine are nevoie, cu drag. Un om!”

Acesta este doar unul dintre mesajele care vin la pachet cu hainele groase, agățate în copacii din Parcul Central din Timișoara. Au menirea să îi încălzească pe oamenii care nu au un adăpost deaspura capului, acum, pe timp de iarnă.

Oamenii cu suflet s-au mobilizat imediat pe rețelele sociale și au adus îmbrăcăminte.

Tânără: „Am adus fiecare ce a putut, un fular, o gecuță, o căciuliță, mănuși. Important e din suflet pentru suflet, așa cât putem noi să facem ceva”.

Tânăr: „Trei geci am adus, două de damă și una de bărbați, pentru cine are nevoie, că mă gândesc că sunt destui oameni care au nevoie”.

Oamenii au răspuns la inemnurile asociației non-guvernamentale Look Inside.

Denisa Ardelean, organizator: „Am cerut haine groase, paltoane, geci. mănuși, fulare, caciuli, cam ce ar avea nevoie să poată rezista afară cei care nu au casă. Sunt destul de timizi, cred că nu își doresc să fie în situația în care sunt, de multe ori spun mulțumesc, unii nu spun nimic, alteori se ascund, îi înțelegem. Nu cred că cineva și-ar dori să fie acolo”.

Aceasta inițiativă a apărut în Canada, apoi a fost preluată de toate țările din Europa. În Timișoara, este al treilea an consecutiv în care oamenii răspund acestui apel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO