Guvernul sesizeaza DNA. Corpul de Control: Au fost retrocedate imobile pe cazuri "exceptionale" de paranoia sau lombosciatica

15-03-2015 12:56


DNA

Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie si Curtea de Conturi pentru modul in care au fost solutionate, de-a lungul timpului, unele dosare privind retrocedarea de imobile.

Conform unui raport al Corpului de Control, s-a constatat ca au fost solutionate cu prioritate cazuri tratate drept "exceptionale", sub pretextul unor afectiuni de paranoia sau lombosciatica.

Printre alte motive invocate pentru ca dosarele sa fie tratate drept exceptionale au fost osteoporoza, colici renali, tulburare depresiva, atacuri de panica, hemoroizi si adenom al prostatei, persecutie pe motive etnice

In raportul Corpului de Control al premierului se mai arata ca, in perioada 2008-2011, numarul dosarelor de despagubire solutionate prioritar, prin invocarea acestor cazuri exceptionale, a fost mult mai mare fata de cel al dosarelor solutionate in ordinea inregistrarii, exceptia fiind transformata in regula.

De acordarea despagubirilor pentru dosare considerate exceptionale au fost si cesionari de drepturi, cu sume cuprinse intre 30,5 milioane lei si 108,9 milioane lei.

 

Sursa: Mediafax, Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO