Gandul: Adevarata bomba din Codul Penal. "Prin asta, s-a dat liber la furat din banii publici"

Ultima actualizare: 15-12-2013 00:14
cod penal

Zgomotul in jurul modificarii Codului Penal in sensul instituirii unei superimunitati pentru parlamentari, prin scoaterea lor din categoria functionarilor, a aruncat in plan secund o alta schimbare facuta de deputati si a carei miza e mult mai mare.

Mai exact, printr-o a doua lege de modificare a Codului penal, trecuta cu 266 de voturi pentru si 32 impotriva, deputatii au redefinit conflictul de interese, astfel incat alesii locali - primari, consilieri sau sefi de Consilii Judetene, dar si ministrii sa scape de raspundere penala atunci cand, folosindu-se de functia lor, iau o decizie in avantajul lor sau al familiilor.

Mai concret, este vorba, in principal, de atribuirea de contracte din bani publici, pentru care nu vor mai fi obligati sa dea nicio explicatie, pentru ca au fost exclusi din categoriile care intra sub incidenta conflictului de interese sub paravanul emiterii, aprobarii sau adoptarii actelor administrative.

Liderii USL din teritoriu au facut, anul acesta, nenumarate presiuni pentru scoaterea primarilor si seflor de CJ-uri din sfera conflictelor de interese, mai ales dupa o serii de decizii ANI luate in cazul unor lideri USL cum ar fi sefii CJ Nicusor Constantinescu, Aristotel Cancescu, sau primarul Sibiului Klaus Iohannis.

”Miza este sa se dea liber la furat din banii publici”, a comentat situatia seful ANI Horia Georgescu, invitat la Gandul LIVE. Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, sustine insa ca si in conditiile noilor prevederi nu sunt exceptii de la raspunderea penala.

Mai multe detalii despre acest subiect, pe www.gandul.info.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO