Fostul principe Nicolae, pentru Știrile ProTV: ”Trebuie spus tot adevărul”

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2017 18:15
Categorie: Actualitate

Ţinând cont de starea de sănătate a Regelui, vizitele la reşedinţa din Aubonne vor fi restrânse.

 

Doar fiicele sale, principele Radu, medicii şi Mitropolitul Iosif sau alt reprezentant al Bisericii pot intra la Majestatea Sa, scrie în comunicatul Familiei Regale. Mesajul pare a fi dedicat şi fostului principe Nicolae, care a solicitat sâmbătă anumite clarificări şi s-a arătat mâhnit de refuzul repetat de a-şi vedea bunicul. Nepotul Regelui Mihai a declarat duminică pentru Ştirile Pro TV că adevărul este extrem de important atât pentru el, cât şi pentru poporul român.

''În afară de Principesa Moștenitoare Margareta și de Principele Radu, prezența la reședința privată din Elveția va continua să fie limitată doar la fiicele Majestății Sale și la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său)'' - se arată în comunicatul Casei Regale.

Alături de Regele Mihai sunt, desigur, şi medicii care îl supraveghează permanent.

Precizările date de la Palatul Elisabeta vin la doar o zi după declaraţiile fostului principe Nicolae, care a cerut informaţii clare cu privire la starea de sănătate a bunicului şi a făcut dezvăluiri delicate despre relaţia cu Familia Regală.

După îndepărtarea sa din vara lui 2015, ultima întâlnire cu Regele Mihai a avut loc în septembrie, la Aubonne, când Regina Ana sărbătorea împlinirea a 92 de ani. Discuţia de atunci, între patru ochi, cu bunicul său a fost foarte relaxată, îşi aminteşte fostul principe:

''M-a întrebat la un moment dat despre cum este în România şi ce proiecte mai am acolo. În acel moment am înţeles că Regele nici măcar nu ştia că eu fusesem nevoit să părăsesc ţară. Menţionez că aceasta a fost o discuţie privată, între mine şi bunicul meu; aşadar, nimeni în afară de noi doi nu are cum să pretindă că ar ştii ce am discutat atunci. S-a avut grijă să fie şi ultima.''

De atunci, a încercat zadarnic să-şi revadă bunicul. După ce ultima oară, în Elveţia, pe 8 noiembrie, a fost împiedicat de familie cu poliția, au izbucnit, odată cu scandalul public, şi numeroase speculaţii cărora nepotul Regelui vrea să le pună capăt. Dar nu printr-o tăcere impusă, ci prin dezvăluirea întregului adevăr.

"Probabil, gândul apariţiei mele în public ar fi deschis ochii oamenilor asupra unor jocuri de culise care trebuiau să rămână secrete." - scrie fostul Principe. Dar precizează că, dacă din respect faţă de bunicul său, a păstrat tăcerea până la un punct, acum tot din respect faţă de Regele Mihai face declaraţii şi consideră că sunt absolut necesare anumite clarificări. După momentul-cheie din august 2015, nici nu şi-a dat seama cât de grav se deterioraseră relaţiile de familie.

''După ce am informat-o pe mătuşa mea Margareta că am ajuns la Bucureşti pentru a rezolva o serie de probleme personale (...) invitând-o cu prietenie să ne vedem, am primit în schimb un e-mail foarte neplăcut în care eram acuzat că nesocotesc o aşa-zisă dorinţă a Regelui. (...) Ulterior, am primit şi o scrisoare de la Rege, redactata pe calculator, în rândurile căreia nu l-am recunoscut deloc pe bunicul meu; mi se comunica rece că îmi este interzis ca de la acel moment înainte să trăiesc sau să muncesc în România', susține Nicolae.

Pentru cineva care a trăit durerea exilului, o asemenea interdicţie pare imposibilă. Aşadar, trebuie spus tot adevărul, care este extrem de important atât pentru el, ca nepot şi fost principe, cât şi pentru poporul român, a declarat Nicholas de Roumanie Medforth Mills pentru Ştirile Pro TV.

Fostul principe Nicolae cere informații clare despre starea de sănătate a Regelui Mihai
Fostul principe Nicolae cere informații clare despre starea de sănătate a Regelui Mihai
VIDEO PROTVPLUS.RO
accident Constanța
Prima măsură luată după accidentul cu doi morți provocat de un șofer băut
Tânăr cu arsuri grave, transportat în Capitală. Pacientul și-a dat foc
”Super Luna Sângerie a Lupului", fenomenul rar vizibil luni dimineață în România
Un recidivist, eliberat mai devreme, a fost arestat după ce i-a rupt maxilarul unui tânăr
Martorii îl contrazic pe șoferul băut care a intrat cu mașina în spital. A fost reținut
Poliţist, după ce a văzut ”fluturaşul” unui infirmier: ”Mi-am luat găleată cu mop”
accident Bacău
Microbuz plin cu persoane răsturnat într-un pârâu, în Bacău. Un bărbat a murit
Un avion Blue Air nu a mai ajuns în Capitală și a aterizat la Constanța
Tupeul unui hoț de biciclete din Capitală. Ipostaza în care a fost filmat într-un bloc
La un pas de o tragedie în Brașov. Scenele surprinse de un șofer cu o cameră de bord
Controale și amenzi la taximetriști. Un șofer a fost prins băut la volan
LOTERIA BONURILOR. Bonurile fiscale câștigătoare din decembrie, extrase duminică