Fostul principe Nicolae, pentru Știrile ProTV: ”Trebuie spus tot adevărul”

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2017 18:15
Categorie: Actualitate

Ţinând cont de starea de sănătate a Regelui, vizitele la reşedinţa din Aubonne vor fi restrânse.

 

Doar fiicele sale, principele Radu, medicii şi Mitropolitul Iosif sau alt reprezentant al Bisericii pot intra la Majestatea Sa, scrie în comunicatul Familiei Regale. Mesajul pare a fi dedicat şi fostului principe Nicolae, care a solicitat sâmbătă anumite clarificări şi s-a arătat mâhnit de refuzul repetat de a-şi vedea bunicul. Nepotul Regelui Mihai a declarat duminică pentru Ştirile Pro TV că adevărul este extrem de important atât pentru el, cât şi pentru poporul român.

''În afară de Principesa Moștenitoare Margareta și de Principele Radu, prezența la reședința privată din Elveția va continua să fie limitată doar la fiicele Majestății Sale și la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său)'' - se arată în comunicatul Casei Regale.

Alături de Regele Mihai sunt, desigur, şi medicii care îl supraveghează permanent.

Precizările date de la Palatul Elisabeta vin la doar o zi după declaraţiile fostului principe Nicolae, care a cerut informaţii clare cu privire la starea de sănătate a bunicului şi a făcut dezvăluiri delicate despre relaţia cu Familia Regală.

După îndepărtarea sa din vara lui 2015, ultima întâlnire cu Regele Mihai a avut loc în septembrie, la Aubonne, când Regina Ana sărbătorea împlinirea a 92 de ani. Discuţia de atunci, între patru ochi, cu bunicul său a fost foarte relaxată, îşi aminteşte fostul principe:

''M-a întrebat la un moment dat despre cum este în România şi ce proiecte mai am acolo. În acel moment am înţeles că Regele nici măcar nu ştia că eu fusesem nevoit să părăsesc ţară. Menţionez că aceasta a fost o discuţie privată, între mine şi bunicul meu; aşadar, nimeni în afară de noi doi nu are cum să pretindă că ar ştii ce am discutat atunci. S-a avut grijă să fie şi ultima.''

De atunci, a încercat zadarnic să-şi revadă bunicul. După ce ultima oară, în Elveţia, pe 8 noiembrie, a fost împiedicat de familie cu poliția, au izbucnit, odată cu scandalul public, şi numeroase speculaţii cărora nepotul Regelui vrea să le pună capăt. Dar nu printr-o tăcere impusă, ci prin dezvăluirea întregului adevăr.

"Probabil, gândul apariţiei mele în public ar fi deschis ochii oamenilor asupra unor jocuri de culise care trebuiau să rămână secrete." - scrie fostul Principe. Dar precizează că, dacă din respect faţă de bunicul său, a păstrat tăcerea până la un punct, acum tot din respect faţă de Regele Mihai face declaraţii şi consideră că sunt absolut necesare anumite clarificări. După momentul-cheie din august 2015, nici nu şi-a dat seama cât de grav se deterioraseră relaţiile de familie.

''După ce am informat-o pe mătuşa mea Margareta că am ajuns la Bucureşti pentru a rezolva o serie de probleme personale (...) invitând-o cu prietenie să ne vedem, am primit în schimb un e-mail foarte neplăcut în care eram acuzat că nesocotesc o aşa-zisă dorinţă a Regelui. (...) Ulterior, am primit şi o scrisoare de la Rege, redactata pe calculator, în rândurile căreia nu l-am recunoscut deloc pe bunicul meu; mi se comunica rece că îmi este interzis ca de la acel moment înainte să trăiesc sau să muncesc în România', susține Nicolae.

Pentru cineva care a trăit durerea exilului, o asemenea interdicţie pare imposibilă. Aşadar, trebuie spus tot adevărul, care este extrem de important atât pentru el, ca nepot şi fost principe, cât şi pentru poporul român, a declarat Nicholas de Roumanie Medforth Mills pentru Ştirile Pro TV.

Fostul principe Nicolae cere informații clare despre starea de sănătate a Regelui Mihai
Fostul principe Nicolae cere informații clare despre starea de sănătate a Regelui Mihai
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ochi de pisica Transalpina
„Ochii de pisică” de pe Transalpina, furați în timp record: „Sunt iuți de mână”
Întrevederea dintre Theresa May și Klaus Iohannis, anulată. Motivul invocat
Delfini de pluş cu tentă sexuală, la un magazin care vinde produse confiscate de autorităţi
A apărut singură la nuntă, după ce logodnicul ei a murit într-un accident aviatic. Imaginile surprinse
Pompierii se luptă de 72 de ore cu un incendiu izbucnit la un depozit, în Ploiești
Cine este bărbatul care a sunat la 112 şi a anunţat că ar fi bombe în Spitalul Judeţean din Ploiești
Atacator Brăila
Atacatorul din Brăila ar putea fi anchetat pentru terorism. Anunțul DIICOT
Cum a fost răsplătit bărbatul care a returnat 95.000 de euro găsiți într-un dulap
Detenția la domiciliu, votată. Cei cu pedepse de până la un an pot face închisoarea acasă
Doi copii, de 6 şi 10 ani, în comă alcoolică la spital. Cum au fost găsiți
Situaţie tensionată pe nava pe care sunt blocați doi marinari români împreună cu 90 de migranți sirieni
Biletele scrise de suspectul din Brăila înainte de-a intra cu maşina în mulţime. Ce voia să facă după atac