Focar de COVID-19 într-o fabrică din Arad. Câte persoane au fost infectate

Ultima actualizare: 11-08-2020 17:21
Focar de coronavirus la una dintre cele mai mari fabrici de înghețată din România
Inquam/ Octav Ganea

Un focar de COVID-19 a fost declarat, marţi, într-o fabrică din zona industrială de la marginea municipiului Arad, unde zece angajaţi au fost depistaţi infectaţi cu SARS-CoV-2, iar o întreagă linie de producţie a fost închisă.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Hotra Timiş, a declarat pentru AGERPRES că toţi angajaţii contacţi direcţi ai celor bolnavi sunt în izolare la domiciliu, iar focarul e considerat izolat.

"Avem un focar la o companie, unde am identificat zece angajaţi pozitivi. Astăzi, o echipă de medici epidemiologi s-a deplasat la faţa locului, au fost izolaţi lucrătorii de pe o întreagă linie de producţie. Recomand în continuare ca Zona Industrială Arad să crească măsurile de prevenţie şi de protecţie, să aibă grijă la monitorizarea continuă a angajaţilor. Acest focar îl considerăm izolat, monitorizăm toţi contacţii, care sunt în izolare la domiciliu", a spus şeful DSP Arad.

În acest moment, în judeţ sunt în evoluţie şase focare de COVID-19, cel de la fabrică, unul la un centru de îngrijiri paleative din localitatea Ghioroc şi patru în comunităţile din Bonţeşti, Pâncota, Seleuş şi Sâmbăteni.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 1.312 cazuri de COVID-19, din care 32 în ultimele 24 de ore, iar 100 de pacienţi spitalizaţi au decedat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO