Focar de coronavirus la SJU Slobozia. 33 de persoane au fost infectate

Ultima actualizare: 01-02-2021 13:42
spital
Shutterstock

Un focar de coronavirus a fost depistat la Secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, unde au fost confirmate pozitiv 33 de persoane.

 

Potrivit unui comunicat de presă remis de conducerea SJU Slobozia, este vorba de 10 cadre medicale şi 23 de pacienţi care au fost testaţi pozitiv în perioada 18-29 ianuarie. În ceea ce priveşte pacienţii internaţi pe Secţia de Medicină Internă a SJU Slobozia, aceştia au fost transferaţi pe secţia de Terapie Intensivă, la spitalele suport COVID „Anghel Saligny" din Feteşti şi Spitalul Orăşenesc Ţăndărei precum şi la Spitalul Medgidia, transmite News.ro.

De asemenea, pacienţii asimptomatici au fost externaţi la domiciliu urmând să rămână în izolare pentru o perioadă de 14 zile.

Din cele 10 cadre medicale confirmate cu SARS-CoV-2, două au forme uşoare şi 8 sunt asimptomatice, ele rămânând la domiciliu urmând ca după 14 zile să îşi reia activitatea cu repetarea testelor pentru detectarea SARS-CoV-2.

Totodată, reprezentanţii SJU Slobozia au declarat că au fost limitate internările în Secţia de Medicină Internă cu excepţia urgenţelor, iar pacienţii care au fost testaţi negativ şi nu au putut fi externaţi din pricina stării de sănătate au rămas sub supraveghere în saloane separate până la repetarea testelor şi ameliorarea stării de sănătate.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia s-au vaccinat în prima etapă 410 cadre medicale din totalul de 426 care şi-au exprimat opţiunea pentru vaccinarea împotriva COVID-19, iar din totalul de 850 de angajaţi 111 se află sub supraveghere la domiciliu fiind conformaţi ca purtători ai SARS-CoV-2.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO