Florarii se plâng că nu au avut vânzări de Valentine's. "Totul pe casa de marcat. Nu mai e de trăit"

15-02-2021 07:39


Românii au petrecut anul acesta Ziua Îndrăgostiţilor altfel decât de obicei. Îndrăgostiţii au preferat locurile retrase, dar şi cadouri mai mult simbolice. Nici florăriile nu o duc prea bine, pentru că vânzările au scăzut drastic.

Dacă în anii trecuţi Sărbătoarea Sfântului Valentin însemna pentru mulţi petreceri, însoţite de cadouri extravagante, dar şi nelipsitele buchete de flori, anul acesta românii au fost mai rezervaţi.

Florarii spun că au vândut mult mai puţin decât în alţi ani. Ei sunt nemulţumiţi şi de creşterea preţurilor, dar şi de faptul că trebuie să scoată din buzunar alţi bani pentru a acoperi materialele, iar profitul este departe de a fi mare.

"Plătim acte, plătim domeniu public, facturi, intrări, toate pe casa de marcat, până la ultimul leu. Nu mai este de trăit!”, spune un vânzător de flori.

Nici atmosfera din centrul vechi nu seamănă prea mult cu cea din alţi ani. Aglomeraţia a dispărut, însă au fost și cupluri care au petrecut la terasă. Mulţi au preferat să îşi petreacă timpul în moduri cât mai "casnice".

Dacă în 2020, terasele din centrul vechi al capitalei erau pline, anul acesta temperaturile scăzute, dar şi pandemia i-au făcut pe oameni să nu se mai înghesuie la mese. Mulţi au preferat să petreacă ziua îndrăgostiţilor acasă, ori în locuri mai retrase.


VIDEO PROTVPLUS.RO