Firea și gropile din Capitală. Primăria anunță 800, șoferii au raportat 7.500


Ultimul update: Luni 18 Martie 2019 14:15
Data publicarii: Marti 12 Martie 2019 19:19
Categorie: Stiri actuale

Bucureştiul a ieşit din iarnă plin de praf, gropi şi gunoaie. Recunoaşte situaţia şi primarul general, care le-a cerut operatorilor de salubritate să înceapă curăţenia generală în oraş.

Îngheţul şi dezghețul ar fi lăsat în urma 800 de gropi, conform numărătorii efectuate de angajaţii primăriei. Dar sunt contrazişi de şoferii din Bucureşti, care au raportat de zece ori mai multe pe aplicaţiile de trafic: 7.500 de gropi.

Angajaţii primăriei susţin că au numărat gropile de pe străzile Bucureştiului şi că ar fi doar 800. Multe au fost deja reparate, spune primarul Capitalei.

Gabriela Firea: “Poliţia Locală şi Administraţia Străzilor, cu sprijinul cetăţenilor, împreună, am identificat 800 de gropi. (...) S-a acţionat deja de către Administraţia Străzilor pe 600, dar încă sunt în continuare de reparat, de reabilitat.”

Dar şoferilor din Bucureşti li se pare mică cifra anunţată de primărie.

”Doar pe strada aici la mine sunt 800”, spune un șofer.

De altfel, şoferii au raportat mii de gropi pe aplicaţiile folosite în trafic, gropi care provoacă daune grave maşinilor şi pierderi financiare proprietarilor.

Paul Dorneanu, coordonator comunitatea Waze România: ”Utilizatorii au raportat peste 7.500 de gropi pe carosabil din București.”

Ce-i drept, multe raportări sunt pentru aceeaşi groapă, dar chiar şi aşa, potrivit reprezentanţilor comunităţii Waze, sunt în prezent cel puţin 1.500 de gropi nereparate în tot oraşul. Oamenii se plâng şi că nu pot respira din cauza prafului.

Gabriela Firea: ”Orașul arată după perioada de iarnă foarte rău pentru că sunt foarte murdare străzile și trotuarele. Este un strat foarte gros.”

O soluţie ar fi spălarea arterelor principale cu detergent prietenos cu mediul, operaţiune ce ar reduce nivelul de praf cu 90%. În acest moment, operatorii de salubritate spală doar cu apă, care curăţă doar jumătate din praf, iar pe restul îl ridică în aer.

O altă problemă o reprezintă gunoaiele aruncate pe terenurile virane, care au devenit focare de infecţie.

Poliţia locală susţine că a dat amenzi, atunci când i-a prins pe făptaşi.

De la începutul anului, Poliţia Capitalei a dat 232 de sancţiuni pentru aruncarea gunoaielor pe spaţiul public. Atenţie, amenzile sunt usturătoare. Dacă aruncaţi chiar şi un chiştoc de ţigară pe strada riscaţi o amendă de 2.000 de lei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Firea promite 8 pasarele de sticlă, cu lifturi în Capitală. Cum vor arăta
Cum va arăta noua sală polivalentă de 138 mil. € anunţată de Gabriela Firea. GALERIE FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO