Fifor: România ar putea trimite mai mulți militari în treatrele de operații


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 31 Mai 2018 21:32
Categorie: Stiri actuale
Mai multi ofiteri si subofiteri din armata romana participa la ceremonia transferului de autoritate intre rotatia 3 si rotatia 4 a echipei romane TAAC-South in baza militara din Kandahar, Afganistan.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat joi seara că România ar putea trimite mai mulți militari în teatrele de operații.

Mihai Fifor a explicat că suplimentarea numărului de militari din Afganistan şi din alte zone de conflict are loc la solicitarea NATO, informează Agerpres.

„România este prezentă în Afganistan cu aproape 700 de militari. Vreau să vă fac o dezvăluire în premieră - în momentul de faţă NATO solicită ţărilor membre să revizuiască efortul de participare în teatrele de operaţii şi la momentul acesta în Statul Major al Apărării şi în Ministerul Apărării analizăm posibilitatea creşterii numărului de militari pentru anul 2019", a precizat Fifor, la Antena 3.

Ministrul a subliniat că o decizie finală pe această temă va fi adoptată de Parlamentul României şi de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO