Falsul medic Raluca Bârsan și șefa ei, audiate la o secție de poliție. Ce riscă


Ultimul update: Marti 05 Martie 2019 17:45
Data publicarii: Marti 05 Martie 2019 16:56
Categorie: Stiri actuale

Fosta şefă a secţiei de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Ilfov şi tânăra de 30 de ani, bănuită că a exercitat fără drept profesia de medic, sunt audiate la secţia 9 de Poliţie din Capitală.

Daniel Nițoiu, corespondent Știrile ProTV: Este unul din cele patru cazuri descoperite în București, în ultimele luni, după celebrul caz Matteo Politi. Potrivit Ministerului Sănătății, Raluca Bârsan, în vârstă de 30 de ani, a fost angajată la acest spital din București, în baza unui contract de voluntar, cu atribuții medicale, însă contractul a fost încheiat în baza a unor diplome false.

Aceasta își falsificase diplomele, pentru că ele nu au fost găsite nicăieri în bazele de date. Nu avea avizul Ministerului Sănătății, nici al Colegiului Medicilor, dar – spun surse medicale și foști pacienți – că aceasta se dădea drept medic rezident și, nu de puține ori, a încheiat operații chirurgicale: a cusut pacienți.
Deși nu are niciun fel de studii, la o privire mai atentă, autoritățile au descoperit că ea are cel puțin 8 clase; s-a înscris la o școală de arte și meserii cu media 1,68, pe care nu a terminat-o, dar cumva a ajuns să practice la Spitalul Ilfov activități de medic pe Secția de Obstretică – Ginecologie. 

Cealaltă audiată este Roxana Dragu, fosta șefă a acestei secții, pe care surse medicale spun că a prezentat-o și adus-o în spital pe Raluca Bârsan. Se pare că aceasta era cumva mâna a doua de la fiecare operație.

Ancheta a început luna trecută; polițiștii au adunat în dosar mărturii, dovezi, iar marți au făcut percheziții la locuințele celor două, de unde au ridicat mai multe documente și mai multe sume de bani, iar acum vor depune la dosar și mărturiile celor două.

Rămâne de văzut dacă, cum a fost și în cazul lui Matteo Politi, anchetatorii vor lua măsura arestului. Ea este acuzată de exercitarea profesiei fără drept, uz de fals, iar fosta șefă este acuzată de abuz în serviciu și complicitate.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Falsul medic Raluca Bârsan și șefa ei, audiate la o secție de poliție. Ce riscă
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO