15 mașini, protagoniste sau replici din pelicule cunoscute precum „Două lozuri”, „Back to the future” sau „Dallas” sunt expuse într-un mall din Capitală.

Iubitorii filmelor, dar și ai universului auto sunt aşteptaţi să admire bijuteriile pe patru roţi şi să afle poveştile din spatele lor.

O Dacie 1301, din 1977, care a jucat un rol important în comedia românească „Două Lozuri” este una dintre vedetele expoziției. Scena în care protagoniștii sunt opriți de un polițist și întrebați de culoarea mașinii este preferata fanilor.

Celebrul autoturism al timpului din filmul „Back to the future” i-a cucerit pe cei care au ajuns la eveniment. Este una dintre cele șase mașini cu care s-a filmat trilogia, fabricată în 1983.

Şi replicile fac senzație printre vizitatori. Un Mercedes SE ca cel din filmul Dallas, al lui Bobby Ewing atrage toate privirile. Cine vrea să simtă o mică parte din experiența lui Bobby poate să admire de aproape mașina.

Chiar dacă este o replică, dacă urcați la volanul acestei mașini vă veți simți ca în filmul „Seinfeld.”

Una dintre mașini a stârnit cea mai mare intrigă din peliculă în momentul în care George Costanza a fost păcălit să o cumpere, crezând că aparține celebrului actor John Voight.

Pe lângă aspectul inedit, bijuteriile pe patru roți expuse au în spate povești inedite.

Avem broscuța Herbie, este un VW Beetle din 1963, care a apărut în The love bug, în 1968, un film foarte îndrăgit și de copii pentru că o mașinuță personificată care are și sentimente, care întrece mașini mult mai rapide pe circuit, care în cazul în care îi torni alcool în rezervor se îmbată și apoi e mahmură”, a declarat organizatorul evenimentului.

Expoziția va ține până pe 5 iunie, iar sâmbăta și duminica, de la ora 15 până la 19, cei care vor să afle trecutul mașinilor, sunt invitați să participe gratuit la tururile ghidate ținute de organizator.