13 garsoniere afectate, dupa explozia produsa intr-un bloc din Medgidia. Din ce cauza s-a produs deflagratia

Ultima actualizare: 03-10-2016 07:02

O explozie puternica a zguduit vineri dimineata un bloc din Medgidia. O persoana fost ranita grav, iar alte 80 au fost evacuate de urgenta. Deflagratia s-a produs cel mai probabil din cauza unei acumulari de gaze, de la o butelie defecta.

13 garsoniere de la etajul 3 al cladirii au fost afectate. Imediat dupa explozie s-a produs un incendiu, care a fost stins rapid de doua detasamente de pompieri.

Deflagratia s-a produs in jurul orei 07.00. Proprietarul garsonierei, un batran de 80 de ani, a vrut sa aprinda aragazul. Din cauza gazului metan acumulat in incapere s-a produs o explozie extrem de puternica.

Martor: "Eram in casa. Am auzit o bubuitura. Am crezut prima data ca este cutremur, am iesit afara erau multi oameni aici, au inceput sa vina ambulantele, politie."

Martor: "Eram in casa cand a bubuit o data. Am luat fata asta mica si am iesit pe hol, m-am dus la vecini. Toata lumea tipa, am fugit afara cu fata."

13 garsoniere au ramas fara usi si fara ferestre. Intr-unul dintre apartamente, suflul exploziei s-a dovedit a fi atat de puternic incat a indoit usa metalica, iar structura de termopan a balconului a zburat cat colo.

Autoritatile au izolat perimetrul. Oamenii asteapta ca autoritatile sa le comunice cand se pot muta, in siguranta, inapoi in case. Din primele cercetari ale pompierilor, rezultă ca explozia s-a produs in urma unei acumulari de gaze de la o butelie. Proprietarul apartamentului este si singurul ranit.

El are arsuri pe 30 la suta din suprafata corpului, dar medicii spun ca viata lui nu este in pericol. Imediat dupa explozie, cei 80 de locatari ai blocului au iesit imediat din cladire. 13 locuinte sunt grav afectate.

Autoritatile urmeaza sa expertizeze blocul pentru a se constata daca structura acestuia a fost afectata. Reprezentantii Primariei din Medgidia au anuntat ca in scurt timp le vor pune la dispozitie locatarilor un spatiu unde vor fi cazati

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO