Exit-poll Referendum 2012. Rezultatele de la 23:00

Ultima actualizare: 21-10-2012 03:20
Victor Ponta referendum

Prezenta la referendum la ora 23.00, la inchiderea urnelor, era la nivel national de 45,92%, conform anuntului facut de catre presedintele Biroului Electoral Central, Gabriela Bogasiu.

Astfel, in mediul urban se inregistra o prezenta de 41,76%, in timp ce prezenta in mediul rural era de 51,61%.

Potrivit estimarilor exit-poll realizate de CCSB la comanda Antena 3, citate de Mediafax, prezenta la referendum pana la ora 21.00, la nivel national, era de 44%.

Astfel, conform sursei citate, 84% la suta dintre alegatori s-au exprimat pentru demiterea lui Traian Basescu, iar 16% au raspuns cu "nu" la referendumul privind demiterea presedintelui

De asemenea, potrivit estimarilor exit-poll realizate la nivel national de Operations Research, la comanda Realitatea TV, citate de Mediafax, prezenta la referendum pana la ora 21.00 era de 44, 01%. Conform sursei citate, 86,9% din cei care au mers la urne au votat in favoarea demiterii presedintelui Traian Basescu, iar 13,1% au votat impotriva.

Traian Basescu: "Flacara democratiei a ramas aprinsa". Antonescu: "Va multumesc, dragi compatrioti"

Rezultate referendum 2012. USL sustine ca a facut o numaratoare paralela, iar Basescu e DEMIS

Victor Ponta: "Vreau sa felicit milioanele de romani care s-au prezentat la vot"

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a declarat ca, in conformitate cu dispozitiile legale, votarea la referendumul de duminica se va incheia la 23.00, iar cei aflati la acea ora in sectiile de votare isi vor exercita dreptul.

Rus a mai declarat, duminica seara, ca faptele inregistrate de politisti sunt minore si nu sunt de natura sa afecteze corectitudinea procesului de referendum pentru demiterea presedintelui.

Potrivit demnitarului, pe perioada desfasurarii referendumului s-au inregistrat 583 de incidente electorale, 293 dintre acestea confirmandu-se.

Totodata, Rus a declarat ca s-au inregistrat 104 infractiuni la Legea privind referendumului, insa aceste fapte "nu sunt de natura sa afecteze corectitudinea procesului" electoral.

Rezultate exit-poll referendum 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO