EVALUARE NATIONALA 2016. Calendarul inscrierii si probelor scrise. Cand se afiseaza rezultatele

Ultima actualizare: 18-06-2016 07:15
INQUAM Absolventi de clasa a VIII-a se uita pe listele cu rezultatele examenelor de la evaluarea nationala, la Scoala

EVALUARE NATIONALA 2016. Elevii de clasa a VIII-a se pregatesc pentru probele Evaluarii Nationale.

EVALUARE NATIONALA 2016. Potrivit ordinului ministrului Educatiei, inscrierea elevilor la Evaluare incepe miercuri 15 iunie si dureaza pana vineri, 17 iunie. Probele scrise vor avea loc la sfarsitul lunii, la materiile limba si literatura romana, limba si literatura materna si matematica.

CALENDAR EVALUARE NATIONALA 2016
- 15-17 iunie: Inscrierea la evaluarea nationala
- 17 iunie: Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
- 27 iunie: Limba si literatura romana - proba scrisa
- 28 iunie: Limba si literatura materna - proba scrisa
- 29 iunie: Matematica - proba scrisa
- 1 iulie: Afisarea rezultatelor (pana la ora 16) si depunerea contestatiilor (dupa ora 16:00 si pana la ora 20);
- 2-4 iulie: Rezolvarea contestatiilor
- 5 iulie: Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

EVALUARE NATIONALA 2016. Ministerul a cerut ca toate salile de examen folosite la Evaluarea Nationala sa fie dotate cu „camere functionale de supraveghere video si audio”.

De asemenea, vor fi supravegheate si salile in care subiectele sunt multiplicate si cele unde se corecteaza si se tin lucrarile elevilor. Inregistrarile audio-video vor fi verificate prin sondaj.

EVALUARE NATIONALA 2016. Se interzice candidatilor la Evaluarea Nationala sa introduca in salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea. Candidatii care refuza nu vor fi primiti in examen. De asemenea, elevii care sustin evaluarea nationala nu au voie sa aiba asupra lor, in salile de examen, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea ori in bancile in care sunt asezati in salile de examen, orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidatilor sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea, sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul. Se interzice candidatilor sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa copieze, sa transmita materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.

Incalcarea acestor reguli va fi considerata frauda/tentativa de frauda, iar candidatii respectivi vor fi eliminati de la proba respectiva, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise/ciornele/foile din lucrarile scrise. Candidatii eliminati de la o proba pentru frauda sau tentativa de frauda vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisa respectiva.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO