Alarma in tot vestul tarii: 24 de barbati au evadat

Ultima actualizare: 05-11-2012 17:55

Persoanele au patruns ilegal in Romania si aveau de gand sa ajunga mai departe, spre Occident, au evadat din centrul special in care fusesera inchisi de politistii nostri.

Transfugii, algerieni si tunisieni, au demontat gratiile, au coborat pe cearsafuri si, din Arad, au fugit spre granita cu Ungaria.

Adica in spatiul Schengen. Doar doi au fost prinsi. Incidentul vine cum nu se poate mai prost: aderarea noastra la Schengen depinde si de cum ne pazim granitele.

Cei 24 de tunisieni si algerieni, cu varste intre 20 si 30 de ani, au fugit fara batai de cap. Doar doi agenti de la imigrari erau in cladire, aseara cand dupa cina, fugarii s-au pus pe treaba. Erau inchisi in regim semideschis, adica se puteau misca intre camere si aveau telefoane mobile.

Barbatii erau cazati la etajul intai al cladirii. Au dizlocat gratiile de la ferestre, au legat cearsafuri si au coborat, unii dintre ei chiar prin fata unei camere de supraveghere.

Apoi au sarit usor gardul si si-au vazut de drum. Cand si-au dat seama ce se intampla, cei de la paza, depasiti numeric au cerut ajutor.

In timpul cautarilor, polistii au dat peste 5 marocani, fara legatura cu acest caz, aflati si ei in trecere pe la noi.

Cei 22 de fugari au ajuns in centrul de la Horia, dupa ce au trecut ilegal frontiera In romania dinspre Serbia si se grabeau sa ajunga in Ungaria, tot ilegal .Imigrantii ajunsi la noi refuza de cele mai multe ori sa se intoarca in tarile lor de origine si vor cu orice pret sa forteze granita in speranta ca vor ajunge in spatiul Schengen, din care fac parte 25 de state.

Daca in aceasta perioada nu primesc azil la noi, strainii sunt returnati sub escorta in tarile de origine.

Numai de la inceputul anului, peste 800 de straini au intrat ilegal in Romania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO