Elena Udrea va face plangere la CEDO: "Este o teroare. Stai in camera cu gandaci care se urca in patul tau"

Elena Udrea - AGERPRES

Elena Udrea, aflata in arest la domiciliu in dosarul Gala Bute, a acordat, prin telefon, primul interviu dupa iesirea din penitenciarul Targsor.

Conform Hotnews, care citeaza B1, Elena Udrea a afirmat, in interviu, ca "E o competitie, cine aresteaza mai mult", sustinand ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi "a tintit corect din punctul de vedere al unei strategii de imagine, tintind catre Elena Udrea. (...) Doamna Kovesi, arestandu-ma pe mine, a castigat popularitate, se vede in sondaje. Nu stiu daca va candida, dar e prima data cand un procuror are popularitate in sondaje. Nu exclud ca acesti procurori care instrumenteaza acum aceste dosare vor dori sa faca politica. Macovei face deja politica".

"Cred ca toata aceasta lupta cu coruptia se duce si cu un scop de popularitate", a mai declarat Elena Udrea.

Fostul ministru a mai afirmat, in interviu, ca este de parera ca "Tot ce a facut Traian Basescu a facut cu buna credinta, pentru a avea un stat de drept puternic. Multi dintre cei care conduc justitia astazi si fac parte din sistem folosesc justitia in interes propriu. Toata lumea incearca acum sa aresteze, sa isi faca imagine cu acest nou intrument care este arestarea preventiva, cu toate ca un om arestat preventiv este un om prezumat nevinovat."

Elena Udrea a mai spus ca nu a facut denunturi in perioada in care s-a aflat in arest preventiv: "Probabil singurele denunturi pe care le-as fi putut face ar fi fost despre fostul presedinte, dar nu as fi avut ce sa spun. Nmeni nu indraznea pe mine, Elena Udrea, sa ma preseze sa declar ceva despre altcineva, sa fac denunturi."

Citește și
Elena Udrea la eliberarea din penitencierul Targsor
Elena Udrea a postat pe Facebook un mesaj despre prietenie. Cu cine spune ca va fi "friends forever"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Elena Udrea a explicat si gestul controversat cu degetul la nas: "Era un semn pentru un om foarte apropiat pentru mine, caruia ii transmiteam sa nu isi faca griji pentru mine. E un gest privat."

De asemenea, fostul ministru a promis ca va da statul roman in judecata la CEDO, pentru conditiile din penitenciare.

"In mod cert voi face plangere la CEDO pentru conditiile din arest. Nu ma intereseaza sa castig bani, ci pentru oamenii ceilalti care sunt in arest preventiv. Sunt deja multi care castiga la CEDO, dar vocea lor nu se aude, a mea se aude. Trebuie sa mergeti sa vedeti ce inseamna arestul preventiv la Politia Capitalei. Se mananca langa toaleta fara usa. Este o teroare. Stai in camera cu gandaci care se urca in patul tau, ii auzi pe ceilalti cand merg la toaleta. Sunt lucruri care te afecteaza psihic, nu doar fizic."

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Fostul director SRI, George Maior, la
Fostul director SRI, George Maior, la "Dupa 20 de ani": de ce s-a intalnit cu Elena Udrea si ce raspunde la acuzatiile ei

George Maior, fost director al SRI, propus acum ca reprezentant diplomatic al tarii noastre in Statele Unite ale Americii, a fost invitatul lui Cristian Leonte la emisiunea „Dupa 20 de ani” din 10 mai

Elena Udrea a postat pe Facebook un mesaj despre prietenie. Cu cine spune ca va fi
Elena Udrea a postat pe Facebook un mesaj despre prietenie. Cu cine spune ca va fi "friends forever"

La 3 zile dupa ce a iesit din penitenciar, Elena Udrea revine cu o postare pe contul sau de Facebook inca de la primele ore ale diminetii

Elena Udrea, primul mesaj de acasa:
Elena Udrea, primul mesaj de acasa: "Surprinzator cum uiti unele obisnuinte, in ce directie se roteste robinetul de la dus"

Dupa aproape 2 zile de la eliberarea din inchisoarea Targsor si punerea sa sub arest la domiciliu, Elena Udrea a postat un mesaj pe Facebook in care spune ca s-a trezit din obisnuinta la ora 07.00, deoarece astepta "apelul" din penitenciar.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.