Elena Udrea s-a întors în ţară în secret. Planul ei pentru a scăpa de dosare


Ultimul update: Luni 08 Iulie 2019 21:17
Data publicarii: Luni 08 Iulie 2019 18:00
Categorie: Stiri actuale

Scăpată cel puţin pentru moment de ameninţarea închisorii, Elena Udrea a revenit în ţară împreună cu mama şi fiica ei.

Fostul ministru al Turismului a stat mai bine de un an şi jumătate în Costa Rica, ţara în care a fugit chiar înainte de a fi condamnată la închisoare în dosarul Gala Bute.

Udrea s-a întors în ţară în mare secret luni dimineaţă, în jurul orei 6, pe la Vama Giurgiu. Un lucru e cert: Elena Udrea a revenit în România ca un om liber întrucât toate interdicţiile şi mandatele emise pe numele ei fuseseră anulate.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea: "De ce nu ar fi revenit? Pentru că nu are niciun fel de interdicţie, n-are nicio restrângere a libertăţilor, de circulaţie, de şedere, toate drepturile cetăţeneşti pe care le are orice cetăţean."

Odată ajunsă în ţara Elena Udrea a mers la casa iubitului său, Adrian Alexandrov, din Corbeanca. Acesta a apărut de mai multe ori la geamul vilei sale plimbându-şi fetiţa în braţe. Fostul Ministru al Turismului s-a ferit însă de ochii presei şi a preferat să se bucure în linişte de revenirea acasă.

Într-o primă fază, mai mult ca sigur că toată atenţia ei se va îndrepta spre fetiţa sa, mai explica avocatul, născută în perioada în care Udrea se ascundea în Costa Rica.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea: "Sunt o serie de treburi domestice. Probabil că în primul rând o să-şi boteze fetiţa după care încet încet o să înceapă să îşi reia activitatea normală"

 

Elena Udrea este vizată în 3 dosare penale

 

Evident că printre priorităţile Elenei Udrea se va afla şi situaţia ei juridică fiind vizata în acest moment în 3 dosare penale aflate în diferite stadii procesuale. „Odată ce-a revenit în ţară, cu siguranţă va rămâne aici şi va lupta până la capăt pentru a dovedi că faptele de care este acuzată nu sunt adevărate. Într-o primă fază urmează să ne apărăm la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în sensul de a fi respinse solicitările formulate de către ICCJ care mie mi se par absurde dar vedem ce va spune CJUE”.

Cercetată pentru corupţie, Elena Udrea a părăsit România la începutul lui 2018. A cerut azil în Costa Rica, iar în iunie 2018 a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. În luna octombrie anul trecut a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi arestată. Nu a stat în închisoare decât două luni pentru că, în decembrie a fost eliberată după ce Curtea Constituţională decide, în ţară, că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă. Astfel condamnarea definitivă a Elenei Udrea a fost anulată. Ulterior CCR a luat aceeaşi decizie şi în privinţa completurilor de 3 judecători.

O nouă lovitură pentru Udrea și Andronic. Procurorii DNA au dispus retrimiterea lor în judecată
O nouă lovitură pentru Udrea și Andronic. Procurorii DNA au dispus retrimiterea lor în judecată
VIDEO PROTVPLUS.RO
vasile raduca
Declarații halucinante făcute pe bandă de preotul Vasile Răducă despre viol și musulmani
Zeci de kilometri de autostradă încep să-și ia zborul pe fereastră sub mandatul lui Cuc
Reacția angajaților care trebuie să demonstreze de 2 ori pe an că nu sunt agresori sexuali
Bilanțul ploilor torențiale. Oamenii care nu au curățat podețele au plătit scump
Ce erau de fapt peştii piranha găsiţi în Maramureş. "I-au aruncat nişte inconştienţi"
Declarații controversate ale prodecanului Facultății de Teologie despre femei și viol
politie
Zeci de furturi şi tâlhării, comise de 4 copii din Tulcea. Ce pradă uriaşă au strâns
Accident grav în Baia Mare, provocat de un șofer care a trecut pe ”roșu”
Turiștii din Mureș, avertizați că ursul cu care s-au tot fotografiat ar putea să îi atace
Decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Radu Mazăre
Vasile Ciurchea, propunerea pentru șefia CNAS, anchetat de DNA
Când se va deschide metroul în Drumul Taberei. Noul anunț al ministrului Cuc