Doua fetite de sase si opt ani au fost abuzate sexual de un pedofil recidivist, eliberat inainte de termen

Ultima actualizare: 18-06-2016 07:15

Caz revoltator la Pitesti: doua fetite de sase si opt ani au fost abuzate de un individ care a mai fost inchis pentru fapte similare si fusese eliberat in urma cu noua luni.

Una dintre victime a fost rapita de pe strada in timp ce iesise la plimbare cu bunicul ei nevazator. Politistii l-au prins pe suspectul de 34 de ani dupa ce una dintre copilele agresate l-a recunoscut intr-o zona din oras unde isi cauta noi victime. El a fost arestat pentru 30 de zile.

Prima dintre victimele recente ale acestui individ, o fetita de sase ani, a fost acostata acum o saptamana in timp ce se plimba cu bunicul ei, orb. Barbatul a ademenit-o in scara unui bloc si a abuzat-o.

A doua zi a facut acelasi lucru cu o alta fetita, de opt ani, racolata dintr-un alt cartier al Pitestiului. Parintii celor doua copile au facut plangere la politie, iar suspectul a fost prins cand una dintre victime l-a recunoscut pe strada. Individul sustine ca este nevinovat.

Elena Iulia Stefanescu, avocatul suspectului: "Neaga comiterea infractiunii. Din punct de vedere juridic faptul ca recidiveaza nu da bine la magistrati."

Politistii spun ca barbatul nu isi alegea niciodata victimele din zona unde locuia. Revoltator este faptul ca acest individ este liber dupa ce a mai executat doua pedepse - prima de un an, iar a doua de trei ani si sase luni - tot pentru corupere sexuala. A fost insa de fiecare data eliberat inainte de termen si evaluat psihologic.

Gabriela Culda, psiholog: "Sunt mai multe masuri care sunt luate si de alte state: de exemplu stiu ca in Germania infractorii sexuali sunt intr-o evidenta aparte si inclusiv atunci cand se muta dintr-un oras in altul trebuie sa aiba permisiunea vecinilor sa se mute in acea casa. Li se aduce oarecum al cunostinta vecinilor ca persoana respectiva are un risc in a comite acea infractiune."

Vecinii individului sunt socati. Ii cunosc trecutul de pedofil, dar sperau ca dupa doua condamnari s-a cumintit.

Femeie: "Aici nu s-a luat de fete, stiu ca a iesit acum."
Reporter: "A corupt sexual o fetita de sase ani, o alta fetita de opt ani."
Femeie: "Nu am auzit. Acuma?"

Barbat: "Si eu am o nepoata de sase ani. In parc pentru ca avem parcul aproape nu am lasat-o niciodata singura."

Daca va fi gasit vinovat si de aceasta data, suspectul poate primi cinci ani de inchisoare la care se adauga restul condamnarilor neexecutate anterior.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO